Koen Bouwman een aantal jaar geleden.
Koen Bouwman een aantal jaar geleden. Roel Kleinpenning

Koen Bouwman wint etappe en verovert bergtrui in Giro d’Italia!

Sport

ULFT - Koen Bouwman uit Ulft heeft de zevende etappe in de Giro d’Italia gewonnen! Daarnaast veroverde hij de blauwe bergtrui in de schitterende koers van vrijdag.

Bouwman zat mee in de kopgroep tijdens de zevende etappe van de Giro d’Italia, samen met landgenoten Tom Dumoulin, Bauke Mollema en aanvankelijk Wout Poels. Bouwman reed enige zelfs virtueel in de roze leiderstrui, maar leider in het algemeen klassement López liet het zo ver niet komen.

Bouwman was als eerste boven op de eerste beklimming de Monte Sireno en op de Viggiano en pakte daarmee genoeg bergpunten om de blauwe bergtrui te mogen dragen morgen.
De spurt in Potenza voor de eindzege ging tussen Bouwman, ploeggenoot Dumoulin, Mollema en Formolo. Bouwman plaatste een ziedende demarrage en klopte het trio.
Net na de finish sloeg de Ulftenaar zich een paar keer op zijn helm uit puur ongeloof. De geëmotioneerde Koen werd omhelst door Dumoulin. “Het is je zo gegund!”, feliciteerde de oud-Giro-winnaar zijn ploeggenoot.

In zijn zevende jaar als prof pakte Bouwman zijn eerste zege in een grote ronde. “Ongelooflijk”, stelde de Ulftenaar na afloop. “Ik voelde me goed vandaag en ik vertrouwde me op de sprint, al was die steiler dan ik dacht. Ik kan het niet in woorden beschrijven.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post