Afbeelding

Rob en Jan prolongeren titels bij TTV Reflex

Sport

VARSSEVELD - Na een rustperiode door corona heeft TTV Reflex uit Varsseveld uiteindelijk de uitgestelde kampioenschappen van 2021 kunnen houden.

Veertien leden deden mee aan de wedstrijden. Zij werden op grond van het spelniveau verdeeld over twee poules van 7: een competitiepoule en een recreantenpoule. Voor elke deelnemer was, in plaats van bekers, een mooie prijs in het vooruitzicht gesteld.
In de competitiepoule was het verloop volgens verwachting: Rob Janssen werd clubkampioen en won opnieuw al zijn partijen. De meeste moeite had hij met een bevlogen Jurgen Rensink die hem in de eerste wedstrijd bijna verraste (2-1).
Johan speelde volgens verwachting. Het lukte hem echter niet om Rob uit balans te brengen en hij kreeg van hem 2 games om de oren.
Karina leverde degelijk werk af maar liet zich wel verrassen door Jurgen: die ging er vol tegenaan. Een 2-1 verlies voor Karina was het gevolg.
De partijen van Jurgen tegen Rob en Karina waren voor hem toch te slopend geweest.
Christiaan vermoedde dat al en zei dat die inspanning wel eens gunstig zou kunnen zijn voor hem en Johan. Jurgen verloor in 3 games van Christiaan en de pijp was daarna tegen Johan helemaal leeg.
En in al dat geweld moesten Ad en Michiel proberen hun hoofd boven water te houden. Helaas voor hen lukte dat niet. In het onderlinge duel wist Ad wel te winnen van Michiel.

Uitslag competitiepoule:

1. Rob Janssen            12 punten

2. Johan Zoetebier       10 punten

3. Karina Hoftijzer          7 punten

4. Christiaan Wassink    6 punten

6. Ad Hesselink              4 punten

7. Michiel Mulder           1 punt

In de recreantenpoule was Jan Jolink er hevig op gebrand om de eerste plek te behalen. Met enige zorg keek hij vooruit naar zijn partijen tegen Wilma en Giedo. Hij won ze echter beide. Opvallend was dat hij in de 2e game (12-10) tegen Wilma de meeste moeite had. Tegen Giedo was dat echter het geval in de 1e game (12-10). Voer voor analytici.
Wilma speelde onbevangen en gedegen en won zo 5 van de 6 wedstrijden. Ze won ook haar wedstrijd tegen Giedo en kwam daarmee op de 2e plaats achter Jan maar voor Giedo.
Henk Vriezen wist zijn seniorenduel tegen Annie Pasman nipt te winnen. Ook zijn duel tegen Eástre Buurman werd gewonnen. Tenslotte was er de winst tegen zijn zoon Ronald. Al was hij zo genereus om hem 1 game af te geven.
In een spannende 2 gamer wist Eástre te winnen van Annie. De 2e game ging zelfs door tot 15-17. Daarmee kwam ze in de einduitslag net boven Annie te staan.
En Ronald sloot met zijn winst van 1 game tegen zijn vader de ranglijst.

Uitslag recreantenpoule:

1. Jan Jolink                   12 punten

2. Wilma Schuurman     10 punten

3. Giedo Tenk                  8 punten

4. Henk Vriezen               6 punten

5. Eástre Buurman          4 punten

6. Annie Pasman             3 punten

7. Ronald Vriezen            1 punt

En zo ging iedereen met een mooie prijs naar huis.

Tenslotte met ons allen een derde helft “hapjes en sapjes” gedaan in de sportkantine van de sporthal in Varsseveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post