De regerend regiokampioen springen 1.40m Gelderland/Flevoland, Ester Damman-Blekkink, met haar paard Corion. Foto: C. van der Rijst
De regerend regiokampioen springen 1.40m Gelderland/Flevoland, Ester Damman-Blekkink, met haar paard Corion. Foto: C. van der Rijst

Leden Rijvereniging Varsseveld en ponyclub Varus maken zich op voor NK

Sport

VARSSEVELD - Leden van rijvereniging Varsseveld en ponyclub Varus hebben het goed gedaan tijdens de regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland in Brummen. De volgende leden hebben zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen: Sophie Wasseveld met Kamillavanta, 4e prijs in het springen 1.10m. Ester Damman-Blekkink won het springen 1.40m met Corion en werd daarmee regiokampioen van dit onderdeel. 

Bij de dressuur was er een derde prijs voor Mieke Naberink met Nandeau in de L2, een 5e prijs voor Kristy de Roo met La Rouge in de Z2 en een 5e prijs voor Lobke Hoenderboom ZZL met Eduwinsky. Ook mag Lobke in de M2 deelnemen aan de Hippiade met haar paard Jappeloup. 

Het verenigingsteam paarden behaalde een derde prijs. Vier ruiters reden een dressuurproef, vier een springparcours. De resultaten van de dressuurruiters worden bij elkaar opgeteld en de fouten van de springruiters gaan daarvan af. Het team bestond uit de dressuurruiters Shanna Alderliesten, Jade Diepenbroek, Nicole Ekkerink, Jessy Uytdewilligen en de springruiters Eelco Bergsma, Lotte Cent, Ester Damman en Patrick Wentink. 

Bíj de pony’s was er in de dressuur een 5e prijs voor Tim Veerbeek met Dyde klasse B A/B en een 2e prijs voor Sanne Bosman met Romantic Melle in de klasse M1/C. 

De Nederlandse Kampioenschappen outdoor, Hippiade, vinden plaats in Ermelo, respectievelijk op 20, 21 augustus.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post