Martin Reijntjes UGHV-FHC. Foto: Charles Keijser Fotografie
Martin Reijntjes UGHV-FHC. Foto: Charles Keijser Fotografie Charles Keijser Fotografie

UGHV verliest van zichzelf

Sport

ULFT - De mannen van handbalvereniging UGHV hebben afgelopen zaterdag verloren van de Friese Handbal Combinatie (FHC) in de landelijke 2e divisie.

UGHV deed zich vooral in de eerste helft zelf te kort door 100% doelpogingen niet succesvol af te ronden, een aantal penalty’s te missen. Jairo Housheer trok in een snelle tegenaanval van FHC aan de noodrem, wat bestraft werd met een rode kaart.
Dit alles resulteerde in een 6-12 ruststand.

De tweede helft stond de verdediging als een huis en werd er ook meer gescoord dan in de eerste helft. Het spel werd een stuk fanatieker en UGHV kwam goed terug tot 18-20 met nog 5 minuten te spelen. De scheidsrechters speelden op het eind van de wedstijd een belangrijke rol door een aantal dubieuze beslissingen te nemen waardoor UGHV veel met een man minder kwamen te staan. De schade die in de eerste helft werd opgelopen kon in de tweede helft niet meer gedicht worden. De wedstijd eindigde in een 20-23 eindstand. Bram Wijkamp en Koen Veldman scoorden beide 4 keer. UGHV staat na dit verlies 10e op de ranglijst en moet alleen Duiven nog onder zich laten.

Komend weekend is UGHV vrij om 17 december wederom thuis te spelen tegen de mannen van BDC uit Soest. De wedstijd begint om 20.45 uur in sporthal de IJsselweide.