De Varsseveldse Dynamic tennisgroep. Foto: Sanne Heusinkveld
De Varsseveldse Dynamic tennisgroep. Foto: Sanne Heusinkveld Computer Henk

Maak kennis met dynamic tennis

Sport

Een dynamische sport en aantrekkelijk op zowel recreatief als wedstrijd niveau

VARSSEVELD - De laatste tijd wordt er in Varsseveld flink aan de weg getimmerd om de relatief onbekende sport dynamic tennis onder de aandacht te brengen.

Zondagmiddag 15 januari organiseert Intenva het Open Varsseveld dynamic tennis Event. Dit event is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met Dynamic tennis. Van 13.00 tot 17.00 uur zullen de leden van Intenva helpen om geïnteresseerden van de nodige informatie te voorzien waarna een toernooi gespeeld wordt om de Intenva Award. Er wordt gepeeld in de van Pallandthal in Varsseveld.

Intenva bestaat al 15 jaar en bestaat uit 28 leden die op zondagmorgen en/of op dinsdagavond in de zaal te vinden zijn. Landelijk is er een toename te zien in het aantal leden en Intenva uit Varsseveld hoopt door het organiseren van het Varsseveld Open Event ook op een toename van het aantal leden.
Op een honderdtal plaatsen in Nederland wordt inmiddels gespeeld met duizenden beoefenaren. DAt is niet zo verwonderlijk omdat dynamic tennis een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden is die gemakkelijk te leren is. Het is geen ‘powergame’, mannen en vrouwen spelen samen en tegen elkaar en ook op gevorderde leeftijd is het nog goed vol te houden. Er wordt gespeeld met lichte materialen waardoor blessures een uitzondering zijn. Het is een dynamische sport en aantrekkelijk op zowel recreatief als wedstrijd niveau.

Dynamic tennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld. Het net hangt op 82-85 cm. Het spel wordt gespeeld met de oude regels van tafeltennis, wat met name het dubbelspel aantrekkelijk maakt. Er wordt gespeeld met een speciaal ontwikkeld racket met extreem laag gewicht van ca. 170 gram en met een lichtgewicht foambal van ca. 15 gram. Dit geeft elke speler de mogelijkheid snel, behendig en met veel effect te spelen. Dankzij deze materialen kost het nagenoeg geen kracht om de bal te spelen. Op topniveau is dynamic tennis inmiddels een pittige, zeer aantrekkelijke sport met een steeds breder wordende top. Door de combinatie van techniek en tactiek is het een uitdagende sport.

Een partijtje dynamic tennis is ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt aan, een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent. Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamic tennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering.

Wie interesse heeft of gewoon graag naar sport kijkt is zondagmiddag 15 januari van harte welkom in de van Pallandthal in Varsseveld. Neem sportkleding en zaalsportschoenen mee. Rackets en ballen zijn aanwezig. 

Aanmelden bij Henk Heusinkveld 06-53717219, de kosten bedragen drie euro per persoon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post