Fel duel om de bal. Foto: Christian Roeterink

Ajax-B onderuit bij koploper Elsweide

Sport

BREEDENBROEK - Ajax-B kon bij een overwinning de koppositie overnemen van Elsweide, maar begon niet goed aan de wedstrijd.

In de derde minuut nam de thuisploeg de leiding. Bij een corner stonden twee spelers van Elsweide helemaal vrij, waarvan er eentje zijn hoofd tegen de bal zette: 1-0.
Pas na een kwartiertje het eerste wapenfeit van Breedenbroek. Overtreding op Finn Lubbers, de vrije trap van Martin Rexwinkel verdween over het doel.
Niet veel later een zeldzaam foutje van Koen Ebbers, hij schatte een diepe bal verkeerd in waardoor de speler van Elsweide alleen op doelman Ralph Wissing af kon en 2-0 maakte.
De thuisploeg had wat het wilde en gooide vervolgens alle registers open. Tijdrekken, veel vervelende overtredingen, lang blijven liggen bij zogenaamde blessure en veel verbaal geweld. De zwakke scheidsrechter vond het allemaal prima en trad niet op. Ajax-B ging te veel mee in dat spel en vergat te voetballen zoals het de laatste weken deed. Gevolg was een vervelende wedstrijd met veel irritaties over en weer, weinig goed voetbal en nauwelijks kansen. Tom Reusen verraste de keeper bijna in de korte hoek na een goede combinatie via Ingmar Bolwerk en Martin Rexwinkel, en Daan Roes kwam net te kort bij de tweede paal op een voorzet uit een vrije trap.
In de tweede helft kwam Elsweide niet veel meer voor het doel van Ralph. Ajax-B probeerde het wel. Kopballetje van Bolwerk zonder kracht was een eenvoudige prooi voor de keeper. Hylke Keizer raakte de paal (was ook buitenspel), Thijs Keizer testte de keeper met een goede kopbal, deze keer moest de keeper zich strekken (prima redding). Een voorzet van invaller Daan Ebbers kwam op de lat terecht. Een vrije trap op randje zestien van Chris Schimmack miste de richting om het de keeper echt moeilijk te maken. Een kopbal van Lubbers eindigde op het dak van het doel. Door al het tijdrekken van de thuisploeg kwamen er ruim 9 minuten extra tijd bij. In de 97ste minuut een mooie actie van Hylke Keizer, het leverde een corner op die door Rewinkel fraai werd binnengekopt: 2-1. Er was echter te weinig tijd om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker.
Komende wedstrijd staat er weer een topper op het programma, dan komt SDZZ (derde op de ranglijst) naar Breedenbroek.
Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark, Chris Schimmack, Finn Lubbers, Ingmar Bolwerk (Daan Ebbers), Tom Reusen (Hylke Keizer), Martin Rexwinkel, Thijs Keizer