Actiemoment. Foto: Christian Roeterink

Ajax-B wint van SDZZ

Sport

BREEDENBROEK - Na de nederlaag van vorige week tegen koploper Elsweide stond er deze week weer een topper op het programma voor Ajax B.

SDZZ, de nummer drie van de ranglijst, kwam naar Breedenbroek. In de eerste helft ging het gelijk op. Het tempo lag hoog en beide ploegen zaten er kort op. In combinatie met het kletsnatte veld zorgde dit voor een aantal gevaarlijke slidings van Zevenaarse kant, met als resultaat twee snelle gele kaarten voor de gasten. Voor de goals gebeurde niet veel. Tom was dichtbij met een kopbal voorlangs en een schot van Timo werd door de keeper gekeerd. Ralph was attent bij lange ballen, maar hoefde verder weinig in actie te komen.
In de tweede helft een sterker Ajax-B. Na een uurtje kwam de bal op een hand in de zestien van SDZZ. Van opzet was geen sprake en de scheidsrechter hield het terecht bij een corner voor Ajax-B. Deze werd door Thijs binnengekopt voor de 1-0. De thuisploeg leek door te drukken. Prima actie van Martin, hij passeerde een paar tegenstanders, maar schoot net voorlangs. Finn kopte net naast uit alweer een corner. Omdat de 2-0 niet viel bleef SDZZ in een goed resultaat geloven, en in het laatste kwartier kregen ze ook wel wat kansen. Bij een diepe bal kwam Ralph zijn doel uit en raakte de tegenstander maar niet de bal. Er liepen nog verdedigers mee, maar toch mocht Ajax-B niet klagen dat het bij geel bleef in plaats van rood. De vrije trap verdween in de muur. Er ontstond ruimte voor Breedenbroek om het in de counter af te maken. Mark viel in na lang blessureleed en had maar een minuutje nodig om gevaarlijk te worden. Prima voorzet op Martin die de keeper op zijn weg vond. Ajax-B overleefde de hoge ballen van SDZZ in de slotminuten trok de 1-0 overwinning over de streep.
Prima overwinning op een goede tegenstander. Volgende week speelt Ajax-B op zaterdagmiddag om 17:00 uur in Megchelen tegen SVGG.
Opstelling: Ralph Wissing, Timo Yark, Koen Ebbers, Daan Roes, Luuk Hebinck, Hylke Keizer (Mark Kruip), Thijs Keizer, Chris Schimmack, Martin Rexwinkel, Finn Lubbers, Tom Reusen (Daan Ebbers)