Actiebeeld uit de wedstrijd. Foto: Christian Roeterink

Ajax-B in blessuretijd langs Gelders Eiland

Sport

BREEDENBROEK - Om nog een kans te houden op het kampioenschap en om de tweede plaats veilig te stellen moest Ajax-B zondag winnen van sv Gelders Eiland, de nummer drie van de ranglijst.

De thuisploeg begon sterk, toch was de eerste kans voor Ajax-B. Thijs onderschepte een verkeerde terugspeelbal, de keeper kon zijn inzet keren. In de 10e minuut was het raak voor Breedenbroek. Nick veroverde de bal, vond Hylke, die niet zelf schoot maar Martin de kans bood om raak te schieten. Mooi uitgespeelde aanval. Lang kon Ajax-B er niet van genieten, een minuut later stond het weer gelijk. Diepe bal de hoek in, de voorzet ging over Koen heen en werd bij de tweede paal binnen gewerkt. Het luidde een sterke fase van Gelders Eiland in. Ralph redde op een laag schot en moest een zich strekken bij een lage voorzet van de zijkant. Daarna was het weer aan Breedenbroek. Uit een corner zette Daan Roes de 1-2 op het bord door bij de tweede paal binnen te tikken. In de slotfase van de eerste helft viel Thijs geblesseerd uit, Yoes verving hem.

Snel in de tweede helft scoorde Ajax-B na een curieus moment. Iedereen dacht aan een overtreding van Martin, de scheids leek ook te gaan fluiten maar Yoes pikte de bal op en bracht Hylke in stelling, die raak schoot. De irritatie bij Gelders Eiland was te begrijpen, van de andere kant, zolang er niet gefloten is moet je gewoon doorspelen natuurlijk. Het moment gaf de thuisploeg energie leek het, want Breedenbroek kwam onder druk. In de 65e minuut viel een diepe bal tussen Ralph en de verdediging. Een speler van Gelders Eiland was er het eerste bij en maakte de aansluitingstreffer. De thuisploeg miste een paar kansen op de gelijkmaker. In de 81ste minuut gaf Daan Roes een klein duwtje aan een aanvaller. Deze ging nogal theatraal naar de grond. De scheids wees naar de stip. De scheidsrechter floot verder prima, maar dit had erg veel weg van een goedmakertje naar aanleiding van het moment net na rust. De penalty werd benut: 3-3. Ajax-B moest op jacht naar de voorsprong. Invaller Mark stichtte gevaar met zijn acties. Een voorzet van Mark werd door Tom naast gekopt. Nick mocht aanleggen uit een vrije trap en Martin kreeg een goede kans na een prima pass van Nick. In de 96ste een kans voor de thuisploeg. Ralph redde en uit de counter kreeg Tom de bal bij Mark. Hij schampte de bal die daardoor bij Yoes kwam die onder de keeper door de bevrijdende 3-4 binnenschoot. In de 112e minuut floot de scheidsrechter voor het einde.

Ajax-B stelt de tweede plaats en een plek in de nacompetitie veilig. Met nog een ronde te gaan is de achterstand op koploper Elsweide twee punten. Ajax-B speelt op tweede pinksterdag thuis tegen RVW, Elsweide gaat op bezoek in Megchelen.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Daan Roes, Koen Ebbers, Daan Ebbers (Mark Kruip), Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers, Thijs Keizer (Yoes Koskamp), Martin Rexwinkel, Hylke Keizer (Tom Reusen).