De Open Nederlands Kampioenen Springen Veteranen, van links naar rechts Karla Hylkema, Johannes Doetkotte en Henk Veldhuis.
De Open Nederlands Kampioenen Springen Veteranen, van links naar rechts Karla Hylkema, Johannes Doetkotte en Henk Veldhuis. Foto: PR.

Doetkotte wint ONK Springen Veteranen

Sport

VARSSEVELD - Er heerste een gezellige, gemoedelijke sfeer tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Springen veteranen op de terreinen van rijvereniging Varsseveld en ponyclub Varus. Deelnemers uit Nederland en Duitsland streden om het open kampioenschap. Johannes Doetkotte was de snelste tijdens de finale in de klasse M/Z, Henk Veldhuis de beste in de klasse L en Karla Hylkema in de klasse B. 

Eén van de deelnemers verwoordde: “Een veteranenwedstrijd gaat er anders aan toe dan een gewone wedstrijd. Er heerst een gemoedelijke sfeer, wij gaan na een parcours gesprongen te hebben niet direct naar huis, wij helpen elkaar en gunnen de ander ook wat. Veteraan klinkt misschien oud, maar dat valt mee hoor. De leeftijd varieert van 30 tot 79 jaar. Wij maken er, net als vroeger gebruikelijk was, een dag of als het een avondwedstrijd is een avond uit van. Vandaag sluiten we deze geslaagde en sportieve dag extra feestelijke af met een barbecue.” 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post