RKV Het Anker actief op het NK
RKV Het Anker actief op het NK Werner Willemsen

RKV Het Anker zilver op NK Kanopolo

Sport

ULFT - Op zaterdag 16 en zondag 17 september werd het tweede en afsluitende weekend voor de NK Kanopolo gehouden bij kanovereniging de Windhappers in Den Haag, waaraan ook Roei- en kanovereniging Het Anker uit Ulft meedeed. Het eerst weekend in juli dit jaar was afgesloten met een mooie tweede plek in de derde klasse poule voor het Anker. Doelstelling was om deze positie vast te houden.

“Een zware doelstelling, want helaas moesten we door een blessure onze stabiele factor onder de goal, Jasper, missen. Daarnaast speelde vier van de speler (Thibo, Marijn, Daan en Guus) ook nog even mee bij de junioren voor de beker, wat er voor zorgde dat zij over de hele dag maar liefst acht wedstrijden moesten spelen”, aldus de woordvoerder van RKV Het Anker.
Tussen de NK-wedstrijden door speelde de junioren dus nog even voor de nationale beker, dit deden ze niet alleen, maar samen met Ika en Bente van de Deventer Kanovereniging (DKV). Samen hebben ze daarbij de tweede plek behaald.
Na de eerste speeldag van het weekend was de plek in de derde klasse poule nog behouden, alleen volgde UKC wel heel dicht op Het Anker en was de stand met name afhankelijk van het doelsaldo. Daarbij moesten de Ulftenaren nog tegen het ongeslagen en zeer sterke DKV U21.
Na de laatste wedstrijden stonden ze virtueel nog tweede, maar wisten ze dat UKC hen nog kon inhalen en de verwachting was dan ook dat dit zou gebeuren. Maar niets is zeker in de sport! Na een bloedstollende en vol van emoties laatste wedstrijd van UKC was het zeker: RKV Het Anker pakt de tweede plek op het NK Kanopolo in de derde klasse.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek