De winnaars van de Achterhoek Cup afgelopen zomer met heren- en vrouwenteams DZC’68. Foto: PR

De winnaars van de Achterhoek Cup afgelopen zomer met heren- en vrouwenteams DZC’68. Foto: PR

Achterhoekse voetbalclubs gaan de strijd aan: wisselbeker en wedstrijd tegen De Graafschap

Sport

DOETINCHEM - Voor de winnaar van de Achterhoek Cup ligt ieder jaar een extra prijs klaar. Naast de wisselbeker neemt de winnaar een week later na de finale het namelijk op tegen De Graafschap: een bonuswedstrijd op eigen sportpark. 

Dit jaar, alweer de twaalfde editie, gaan 44 Achterhoekse clubs de strijd aan. Onderverdeeld in 20 teams met louter spelers die de leeftijd van 23 jaar nog niet hebben behaald. De overige 24 teams zijn standaard herenteams uit de Achterhoek. Titelverdediger is DCZ’68. 

Het programma in de eerste ronde laat leuke duels zien. DZC’68 is tijdens de loting afgelopen week gekoppeld aan HSC’21 uit Haaksbergen. De fusieclub ssa Wisch neemt het op Spcl. Doesburg en een mooie affiche is de wedstrijd tussen sv Grol en sc Varsseveld. In Aalten wordt gespeeld een duel tussen de twee zaterdagclubs AZSV en FC Zutphen. 

O23 Teams
Veel Achterhoekse talenten zijn te zien tijdens de wedstrijden met alleen O23 teams. sv Kilder O23 ontvangt Concordia Wehl O23, sportpark ‘t Enderink in Hengelo is het toneel van de wedstrijd tussen de O23 teams van PAX en Spcl. Brummen. Ook de O23 teams van Grol en Varsseveld zijn tijdens de loting in deze categorie aan elkaar gekoppeld.

Herkansingsronde
De winnaars uit de eerste ronde plaatsen zich voor het vervolg van het toernooi. Voor alle verliezers wacht de herkansingsronde voor een plek in de tweede ronde. Alle wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter die is aangewezen door de SDO (Scheidsrechters Vereniging Doetinchem en Omstreken).

Shoot Outs
Als een wedstrijd eindigt in een gelijkspel, worden het Shoot Outs. In het reglement staan de regels van deze unieke beslissing om tot een winnaar te komen. Deze regels heeft de organisatie van Achterhoek Cup sinds 2015 toegepast.

Programma
De clubs zijn verdeeld in vier groepen. Groep O23 bevat 20 teams met spelers O23 Team. In Groep C de clubs uit de 4e en 5e Klasse van de KNVB. In Groep B strijden eerst de clubs uit 3e Klasse tegen elkaar en in Groep A bevat alle clubs die in de hoogste klassen van het amateurvoetbal uitkomen.

Categorie Vrouwenvoetbal
De categorie Vrouwenvoetbal telt dit jaar negentien deelnemers. De organisatie verwelkomt de nieuwkomers: 1e klasser De Witkampers, de VR1 teams van Warnsveldse Boys, PAX, Dieren, HC03 en de VRO23 teams van vv Oeken en De Graafschap/MVVA. De winnaar van de afgelopen editie DZC’68 VR1 is vrijgeloot.  

Categorie Jeugd Onder 15
24 JO5-1 teams en 10 MO15-1 teams strijden om twee wisselbekers. Deze categorie start eerst met een poulefase. Titelverdediger bij de JO15 is vv VORDEN JO15-1. FC Dinxperlo MO15-1 verdedigt haar titel bij de MO15.  

Het complete wedstrijdprogramma lees je op deze website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek