Uitblinker Kees Weijers (nr. 22) wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten. Foto: Chantal Parauti

Uitblinker Kees Weijers schiet Ulftse Boys naar winst

Sport

ULFT - Na twee verloren derby’s tegen achtereenvolgens FC Dinxperlo en VV Gendringen was Ulftse Boys op zoek naar eerherstel. Daar slaagde de ploeg in, ten koste van Pax: 2-1.

Op een uitstekend bespeelbaar grasveld op ‘t Oerseveld hielden Ulftse Boys en Pax elkaar in de eerste helft in evenwicht. De 35ste minuut was bepalend voor de ruststand. Ulftse Boys leek de leiding te nemen. Via de linkerkant brak de thuisploeg door. De keeper van Pax kwam uit  zijn doel maar werd uitgespeeld. De bal kwam voor het doel van de bezoekers, maar de te zwakke inzet van Caz de Ruijter werd voor de lijn weggehaald. In de tegenaanval was het wel raak. De gasten uit Hengelo scoorden uit een snel uitgevoerde counter. Deze 0-1 was ook de ruststand.

Na rust zette Ulftse Boys een offensief in en dat leverde uiteindelijk het gewenste resultaat op. Kees Weijers zorgde voor de gelijkmaker. Jelle Immink dacht de matchwinner te worden, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Kees Weijers werd de grote man bij Ulftse Boys. Hij groeide uit tot man of the match. Eerst werd de gevaarlijkste man aan Ulftse zijde van achteren onderuit getrapt, waarbij de boosdoener van Pax terecht de rode kaart kreeg. Even later bekroonde Kees Weijers zijn geweldige spel met een tweede treffer. Na een slalom schoot hij de winnende treffer vanaf de rand van de zestien snoeihard in de kruising.