Ulftse Boys verliest met 1-2 van Basteom. Alleen Roy Janssen (nr. 11) scoorde voor de Ulftenaren. Foto: Chantal Parauti.
Ulftse Boys verliest met 1-2 van Basteom. Alleen Roy Janssen (nr. 11) scoorde voor de Ulftenaren. Foto: Chantal Parauti. Foto: Chantal Parauti.

Ulftse Boys verliest van Basteom

Sport

ULFT - De Ulftse Boys moesten afgelopen weekend hun meerdere erkennen in Basteom uit Steenderen. Beide ploegen startten met 7 punten aan het duel. De winnaar zou aansluiten bij de bovenste helft van de ranglijst. Helaas voor de Ulftenaren waren het de gasten die dat na de wedstrijd konden zeggen. Basteom won terecht met 1-2.

In de eerste helft had Basteom al een voorsprong kunnen nemen. Tot zelfs twee keer toe belandde een inzet op de paal. Ulftse Boys zette daar amper wat tegenover. Vooral in de eerste helft was het aan Ulftse zijde onrustig aan de bal met slordige passing en daardoor veel balverlies. Tevens waren alle tweede ballen voor de tegenstander. In de rust probeerde coach Wilco Geerts zijn ploeg tot wat meer rust aan de bal te manen en tot meer spel te activeren, maar het was tegen dovemansoren gezegd.
Basteom bleef gevaarlijk en nam een 0-2 voorsprong middels hun gevaarlijke aanvallers Rutjes en Heitkönig.
Coach Geerts wisselde zijn centrale duo voor meer aanvallend ingestelde spelers. Dat leidde tot de aansluitingstreffer van invaller Roy Janssen. Ulftse Boys kreeg hoop en probeerde hierna de gelijkmaker te forceren. Dominiek Seinhorst leek hierin te slagen, maar, alleen voor de keeper, verzuimde hij de kans om de 2-2 binnen te schieten. Basteom speelde de wedstrijd slim uit en nam de drie punten verdiend mee naar Steenderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek