Vreugde na een treffer. Foto: PR

Ajax-B wint nu wel van NVC

Sport

BREEDENBROEK - Vorige week speelde Ajax-B met 3-3 gelijk tegen NVC. Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd op het programma. In verband met het 90-jarig jubileum speelde de thuisploeg in speciale shirts.

Ajax-B begon goed. Een schot van Koen Ebbers was een prooi voor de keeper. Daarna was het aan NVC. Na tien minuten redde Roland Strikwold op een kopbal van een NVC. Het luidde een sterke fase van de gasten in, en dat resulteerde in de 0-1 na ruim een kwartier voetballen. Vrije trap van Evert Römer kwam in de muur, kwam weer voor zijn voeten terecht en in tweede instantie schoot hij raak.
Keeper Roland Strikwold voorkwam een grotere achterstand met een prima redding op een lastig schot met een stuit er in. Daarna nam Ajax-B de wedstrijd weer over. Uit een corner zorgde Thijs Keizer voor 1-1. Op slag van rust mocht Breedenbroek een vrije trap nemen nadat Koen Ebbers in de rug geduwd was. Via de muur hobbelde de vrije bal van Tom Reusen in het doel: 2-1.
In de tweede helft was het eerste gevaar voor NVC via een vrije trap die net over ging. Daarna een goede actie van Ingmar Bolwerk, hij bleef knap in balbezit en stelde Daan Ebbers in staat om de bal prachtig bij de tweede paal binnen te krullen voor de 3-1. Net als vorige week kreeg Ajax-B kansen genoeg om de voorsprong te vergroten en de wedstrijd te beslissen. Thijs Keizer kopte een voorzet van Tom Reusen net naast en redde de keeper van NVC op goede kansen van Tom Reusen en Thijs Keizer.
In het laatste kwartier stuurden de gasten hun laatste man Evert Römer naar voren en daardoor werd het gevaarlijk. Een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, en een paar gevaarlijke voorzetten werden weggebokst door Roland Strikwold. Om het gevaar in te dammen werd de ervaren Michiel Taken, normaal spelend in het derde elftal, ingebracht om de boel op slot te gooien. Hij won al z’n duels.
In blessuretijd besliste Tom Reusen het duel definitief door de 4-1 eindstand op het bord te zetten met een bekeken schot in de verre hoek.
Een goede overwinning voor Ajax-B, de nacompetitie blijft in zicht. Op pinkstermaandag staat de uitwedstrijd tegen SVGG op het programma.

Opstelling: Roland Strikwold, Kasper Gosselink, Nick Geven (Michiel Taken), Martin Rexwinkel, Luuk Hebinck, Yoes Koskamp (Job Obelink), Ingmar Bolwerk, Daan Ebbers, Thijs Keizer, Koen Ebbers, Tom Reusen