Afbeelding
Martijn Kraan

Hoge Brug teruggehesen

Vervoer

ULFT - De Hoge Brug over de Oude IJssel in Oer wordt vandaag en morgen weer op de plek gehesen. De brug is sinds 7 juni vorig jaar uit de running. 

Aanvankelijk zouden de werkzaamheden in oktober of november afgerond zijn, maar rond die periode maakte de gemeente bekend dat het proces enkele maanden vertraging heeft opgelopen. Omdat gekozen is voor het circulair bouwen van de nieuwe brug - dat wil zeggen met zoveel mogelijk hergebruik van bestaande materialen - duurt het proces langer dan bij volledige nieuwbouw. De oorzaak van de vertraging is volgens het artikel op de gemeentelijke site de vertraging in de levering van het hout voor het brugdek. 

Live volgen

Maar nu is het dus zover dat de brug weer op zijn plek komt. Vanwege corona is het niet de bedoeling dat hier mensen op af komen. Daarom kan men het terughijsen van de Hoge Brug live volgen. Dus kijk mee via de livestream

Nog niet over de brug

Wie komend weekend over de nieuwe brug wil, komt bedrogen uit, want de gemeente laat weten dat in de komende weken de brug verder wordt afgemonteerd en klaargemaakt om weer te gebruiken. “Als alles volgens planning verloopt, kunnen wandelaars en fietsers er vanaf eind februari weer overheen.”

Afbeelding
Afbeelding
Hoge brug in aanbouw. Foto: Roel Kleinpenning

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post