Fietspad.
Fietspad. Pixabay

Fietspad Ulft-Silvolde stap dichterbij

Vervoer

SILVOLDE - Het college van gemeente Oude IJsselstreek heeft afgelopen dinsdag een akkoord gegeven op de wijziging in het bestemmingsplan, dat nodig is om een fietspad tussen Silvolde en Ulft te realiseren. 

Door onder andere de Provincie, Waterschap en verschillende gemeenten wordt al lange tijd gewerkt aan een fietspad van Doesburg naar Bocholt, het zogenaamde Gelders Hoofdfietsnet. Een belangrijke schakel hierbij is een nieuw aan te leggen fietspad tussen Silvolde en Ulft. Daarnaast zorgt het fietspad voor een extra verbinding van Ulft naar het Almende College. Het bestemmingsplan ligt de komende zes weken ter inzage. 

Het nieuwe fietspad tussen de weg ‘Over de Oude IJssel’ en de Paasberglaan is ook een onderdeel van dit traject van Doesburg naar Bocholt. En zo vallen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek. Naast de recreatieve waarde van het doortrekken van dit fietspad is het ook een toegevoegde waarde dat er een extra fietsroute komt van Ulft naar Silvolde. Fietsers kunnen dan kiezen of zij een wat rustiger route willen fietsen door de natuur, of een drukkere route door het centrum van Silvolde. 

Wethouder Ria Ankersmit: “Het fietspad loopt door mooie natuur, dat is fantastisch om van te genieten, maar we moeten er ook zuinig op zijn. Daarom hebben we als gemeente 1600 vierkante meter extra grond aangekocht naast het fietspad, om daar nieuwe natuur aan te leggen en komen er brede bloem- en kruidenrijke bermen. We vinden het belangrijk dat de aanleg van het fietspad volledig wordt gecompenseerd.”

Het fietspad past naadloos in het Landschapspark Oude IJssel, het concept ontwerp voor het gebied langs de Oude IJssel, dat in februari is vastgesteld door de raad. Met het starten van de bestemmingsplanprocedure is de eerste stap gezet om te komen tot realisatie van het nieuwe fietspad. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post