Op pad met de electrowagen. Foto: PR
Op pad met de electrowagen. Foto: PR

Electrowagen biedt uitkomst

Vervoer

VARSSEVELD - Inmiddels hoort de electrowagen in het dagelijks straatbeeld van Varsseveld. Dat witte kleine wagentje met de blauwe belijning, Azora op de zijkant en met ‘Varsseveld’ op de plaats waar het nummerbord hoort te zitten; iedereen heeft hem vast al wel eens voorbij zien komen.

Voor alle inwoners van Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp die moeilijk ter been zijn is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de electrowagen. Al drie jaar mogen inwoners van deze dorpen beroep doen op deze voorziening, en dus niet alleen ‘klanten van Azora’.
Een enthousiaste groep vrijwilligers staat elke werkdag van 8.30 uur tot 17.30 uur en zaterdags van 9.00 uur tot 17.00 uur klaar om mensen naar kleinkinderen, de supermarkt, de kapper, een activiteit en nog veel meer bestemmingen binnen Varsseveld en de buurtschappen te brengen. De rollator of rolstoel (mits inklapbaar) kan gewoon mee.
Veel gehoord onder de gebruikers van de electrowagen is dat er weer een stukje zelfstandigheid terug is. Zélf kunnen gaan zonder afhankelijk te zijn van mensen in hun omgeving blijkt een groot goed. Voor de kosten hoeft men het niet te laten. Een vrije gift is welkom. Wie wat wil geven: dan gaat het echt om kleine bedragen. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de wagen.
Nu de beperkingen rondom covid-19 steeds meer worden afgebouwd, is het tijd om deze voorziening weer onder de aandacht te brengen. Het is heel eenvoudig om een afspraak te maken voor een ritje met de electrowagen. Bel naar 06-30924423 en dan krijgt u óf de mogelijkheid om in te spreken (en dan wordt u teruggebeld) óf een vrijwilliger aan de lijn. Uw afspraak wordt ingepland en u kunt op het afgesproken tijdstip de chauffeur aan uw voordeur verwachten. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook.
Voor meer informatie, of voor aanmelden als vrijwilliger: bel naar Den Es/De Bettekamp (0315-258484) of mail naar Maria Griffioen: m.griffioen@azora.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post