Fietsers bij 't Hoge Veld.
Fietsers bij 't Hoge Veld. PR

25e Achterhoeks Fietsweekend

Vervoer

VARSSEVELD - Het 25e Achterhoeks Fietsweekend vindt plaats van 26 tot en met 29 mei in Varsseveld. 

De eerste dag gaat het richting Sinderen en Breedenbroek. Via Anholt en Huis Landfort naar de pauzeplek in Megchelen. De lus gaat hoofdzakelijk over Duits grondgebied. De terugtocht gaat langs De Oude IJssel en Engbergen en via kerkepaden van Sinderen terug naar Varsseveld.
Dag 2 gaat richting Slangenburg en door een mooi park in Doetinchem naar de pauzeplek in Wittebrink. De lus brengt u richting Keijenborg, Toldijk en Hoog-Keppel. Via een oude handelsroute komen we terug bij de controleplaats. De laatste 20 km gaat via Zelhem en landgoed ‘t Veld terug naar Varsseveld.
Zaterdag gaat het door het bosrijke gebied van de Vennebulten en het Aaltense Goor. Door Aalten naar Bredevoort, het schitterende boekenstadje, naar de pauzeplek gelegen aan het water. De lus gaat via de prachtige natuur van het Korenburgerveen. Op de terugweg fietsen we door Barlo, langs Lichtenvoorde en de Vennebulten naar het eindpunt.
Op deze laatste dag loopt de route, via Halle en Mariënvelde naar het controlepunt in Zieuwent, gelegen naast de grote kerk. De lus van 20 km gaat over diverse kerkepaden. Vanaf Zieuwent fietsen we via Lichtenvoorde en het Aaltense Goor door natuurgebied de Vennebulten terug naar de start.
De start is in de kantine van de Van Pallandtsporthal in Varsseveld. Starttijd is va 9.00 tot 13.00 uur. De afstanden zijn 40 en 60 kilometer, waarbij men op de controleplaats (na 20 kilometer) steeds kan kiezen welke afstand afgelegd worden. Het is niet nodig om alle vier dagen mee t e doen. Het inschrijfgeld bedraagt voor 3 of 4 dagen 12 euro. Dagkaarten kosten vijf euro. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft.


vvvoudeijsselstreek.nl/agenda

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post