Verkeerskennis bijspijkeren.
Verkeerskennis bijspijkeren. RODNEY KERSTEN

Gratis verkeerskennis opfrissen

Vervoer

REGIO - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert twee opfriscursussen voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Oude IJsseltreek. 

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enzovoort.
In twee bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Oude IJsselstreek.

Opfriscursus 1 is op donderdag 2 en 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het Borchuus aan het Kerkplein 3 te Varsseveld.
Opfriscursus 2 is op 2 en 9 juni van 14.00 tot 16.00 uur, ook in het Borchuus.
Deelnemers worden op beide dagen verwacht.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. De cursus wordt uitgevoerd met inachtneming van de - op dat moment geldende - richtlijnen van het RIVM.
VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in de eigen auto. Met een ritbegeleider maakt de deelnemer een rijvaardigheidsrit van circa 40 minuten. De praktijkrit is er om tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. Men kan door deelname het rijbewijs niet verliezen. Verdere informatie hierover na aanmelding.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN direct aan te melden via de website. Bel voor meer informatie naar: 088-5248920.


www.vvn.nl/agenda

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post