Fietsweekend Varsseveld. Foto: PR VVV
Fietsweekend Varsseveld. Foto: PR VVV

26ste Achterhoeks Fietsweekend vanuit Varsseveld

Vervoer

VARSSEVELD - Het Achterhoeks Fietsweekend vindt plaats van 18 t/m 21 mei in Varsseveld. De VVV werkgroep Fietscommissie Varsseveld organiseert dit voor de 26ste keer, in het weekend van Hemelvaart. Vier dagen fietsen in het mooie Achterhoekse coulissenlandschap vanuit Varsseveld. De routes zijn gepijld en de fietsers krijgt ook een duidelijke routebeschrijving mee. De controles zijn steeds in een goede horecagelegenheid. De routes gaan elk in een andere richting.

De eerste dag fietst men richting Heelweg-Oost naar Zieuwent en via kerkenpaden naar de controleplek De Duif  bij Ruurlo. De lus gaat over fietspaden langs de Slinge, richting buurtschap Diekhoek en de natuur rondom Ruurlo en buurtschap ‘t Broek. De laatste 20 km gaan via kerkenpaden bij Zieuwent en Mariënvelde, Heelweg-West weer terug naar Varsseveld.
De tweede dag gaat het langs de Boven-Slinge, door het dorp Lintelo. In de Heurne, bij café Bruggink, is het controlepunt. De lus gaat richting Duitsland. Via Süderwick, de A-strang en Anholt, fietsen de deelnemers over een groene grens terug naar café Bruggink. De laatste 20km gaan daarna via kerkenpaden en het Idinkbos terug naar Varsseveld.
De derde dag is het fietsen in noordelijke richting langs de Slingebeek, via Halle-Nijman, Wolfersveen en ‘t Hengelse Zand naar eetcafé Jansen en Jansen, het controlepunt in Hengelo. De lus gaat door de buurtschappen Delden en Linde en het dorp Vorden. De terugweg gaat door het buitengebied van Hengelo en Zelhem. Via IJzevoorde en de Slangenburg komen de fietsers weer terug in Varsseveld.
De laatste fietsen de deelnemers via de Vennebulten naar het controlepunt, De Domme Anleg in Barlo. De lus gaat door natuurgebied Het Korenburger-, Meddose en Vragenderveen. De laatste 20 km fietsen ze via het buitengebied van Barlo, Aalten en Lintelo terug naar Varsseveld.
De start is dit jaar bij restaurant Enzovoort, Schoolstraat 8, Varsseveld. De starttijd is tussen 9.00 en 13.00 uur. De afstanden zijn 40 en 60 km, waarbij men op de controleplaats (na 20 km) steeds kan kiezen welke afstand men die dag wil afleggen. Wie geen vier dagen wil fietsen: minder dagen meedoen is geen probleem. Met kan iedere dag vertrekken vanaf 9.00 uur en dient voor 18.00 uur weer afgestempeld te hebben. Het inschrijfgeld bedraagt voor drie of vier dagen 12,00 euro per persoon. Dagkaarten kosten 5,00 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft.


vvvoudeijsselstreek.nl/agenda

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post