De Hoge Brug zou deze periode weer geplaatst moeten worden, maar het slot blijft voorlopig nog wel even op de entree naar het Speeltuinpad.
De Hoge Brug zou deze periode weer geplaatst moeten worden, maar het slot blijft voorlopig nog wel even op de entree naar het Speeltuinpad. Martijn Kraan

Aanleg Hoge Brug in Ulft loopt forse vertraging op

Wonen

ULFT - De aanleg van de nieuwe Hoge Brug in Ulft bij het Melkvonder is niet zoals gepland rond deze tijd gereed, maar pas vanaf 14 februari.

Vanaf 7 juni is de brug buiten gebruik. 

Circulair bouwen

Omdat gekozen is voor het circulair bouwen van de nieuwe brug - dat wil zeggen met zoveel mogelijk hergebruik van bestaande materialen - duurt het proces langer dan bij volledige nieuwbouw. 

Op de website van de gemeente Oude IJsselstreek werd tot aan vandaag aangegeven dat de werkzaamheden tot uiterlijk 22 oktober zouden duren. Op het dundoek bij het hek aan begin van het Speeltuinpad staat november 2021 als datum. Inmiddels is op de site de datum aangepast naar 14 februari 2022. 

Menigeen vond de vijf maanden waarop de brug eruit lag al lang duren, maar nu komen daar dus nog eens dik drie maanden bij. 

Levering van hout

De oorzaak van de vertraging is volgens het artikel op de gemeentelijke site de vertraging in de levering van het hout voor het brugdek. “In de gehele bouwsector staat de beschikbaarheid van grondstoffen behoorlijk onder druk. Ook wij ondervinden hier hinder van. Het benodigde hout voor het Accoya brugdek moest aangevoerd worden vanuit het buitenland. Helaas is dit hout beperkt leverbaar en we hebben daardoor te maken met stagnatie in de levering. Het hout is inmiddels geleverd en ondergaat nu een speciale behandeling om daarna duurzaam verwerkt te kunnen worden.”

Afmonteren

De bedoeling is dat de brug in de tweede week van januari terug op de plek wordt gelegd. Na het inhijsen van de brug neemt het nog enkele weken in beslag om de brug verder af te monteren en af te werken. Vanaf 14 februari zouden wandelaars en fietsers tussen Silvolde en Oer dan weer gebruik kunnen maken van de nieuwe Hoge Brug. 

In het voorjaar moeten het fietspad en de aansluitingen naar de brug vervolgens nog geasfalteerd worden.

Het karkas van de oude Hoge Brug, medio juni, gezien vanaf de Oude IJssel.
Het karkas van de oude Hoge Brug, medio juni, gezien vanaf de Oude IJssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post