Handen uit de mouwen. Foto: PR
Handen uit de mouwen. Foto: PR PR

Dorpshuus en kerkgebouw gaan verbinding aan

Wonen

VARSSELDER - Nog net voor het bezoek van Sinterklaas aan Varsselder-Veldhunten, hebben de vrijwilligers van de Vereniging Dorpsbelangen Varsselder Veldhunten fase 2 afgerond van het project van ‘Kerkgebouw & Dorpshuus, samen een bron van energie’. 

“Begin april zijn we begonnen met het creëren van een directe verbinding tussen Dorpshuus en kerkgebouw”, vertelt Wim Klompenhouwer. “Dit met als doel dat we door het creëren van een verbinding beide gebouwen elkaar kunnen laten versterken. Nu eind november hebben we fase 2 afgerond. Al het straatwerk ligt erin. Tegelijkertijd zijn alle hoogteverschillen bij het kerkgebouw eruit gehaald. Hiermee is de toegankelijkheid van het kerkgebouw/trefpunt sterk verbeterd.”
Meer dan 1.100 vrijwilligersuren zitten er al in. Ook vorige week zaterdag werd er weer volop gehoor gegeven aan de oproep aan handjes. Een twintigtal vrijwilligers legde het laatste stuk vakkundig dicht. Klompenhouwer: “Mooi om te zien dat ook nieuwe dorpsbewoners gehoor gaven.”
De volgende fase is de realisatie van de energieleverende overkapping die beide gebouwen fysiek met elkaar gaat verbinden. Zoals het er nu uitziet wordt dit komend voorjaar. “De komende weken willen we nog kijken of we al een gedeelte van de aanplant kunnen realiseren. Tuinstudio Lippets heeft een ontwerp gemaakt. De bedoeling is dat deze qua beplanting gaat aansluiten bij de Hoofdstraat. Sponsoren voor dit deelproject zijn nog welkom.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post