Cursus 'Azora in Balans'. Foto: Stan Bouman
Cursus 'Azora in Balans'. Foto: Stan Bouman

Zelfstandig en zeker op de been

Wonen

TERBORG - Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met de cursus ‘Azora in Balans’ kunt u een enorme verbetering van uw mobiliteit, spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan deze cursus maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Opstaan uit de stoel verbetert en het lopen wordt makkelijker. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

De doelgroep van de cursus is zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen.

‘Azora in Balans’ is een 10-weekse cursus in groepsverband, die deze maand start. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Er wordt informatie gegeven over veiligheid in en rondom het huis, uw eigen fitheid en het voorkomen van een val. Tevens voeren de deelnemers verschillende oefeningen uit ter verbetering van balans, mobiliteit, kracht, conditie en toename van het zelfvertrouwen. Leren hoe te vallen hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. Na elke les sluiten we samen af met een kopje koffie/thee.

Een geschoolde fysiotherapeut en ergotherapeut geven de cursus. Zij zullen u zodanig begeleiden, dat u de informatie krijgt die op uw gezondheid en woonomgeving is toegepast en dat u op uw eigen niveau kunt trainen. De buurtsportcoach van Helpgewoon Buurtsport is ook betrokken. Hij/zij helpt u om na het afronden van deze cursus door te stromen naar bestaand lokaal sport- en beweegaanbod. Want bewegen is van belang om fit en zelfstandig te blijven.

Voor meer informatie: www.azora-abc.nl of 0315-338260.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek