Van wagenbouw naar woningbouw. Foto: PR

Van wagenbouw naar woningbouw. Foto: PR

Bouwgroep ontwikkelt woningen

Wonen

VARSSEVELD - Het aantal woningen in Oude IJsselstreek tot 2050 groeit minder hard dan in de rest van Nederland. Bouwgroep D’r Uut denkt hiervoor de oplossing te hebben. Woordvoerder Te Kleinenhuis legt uit dat D’r Uut is begonnen als wagenbouwgroep voor de optocht in Varsseveld: “De groep werd echter steeds kleiner en toen werd het een loopgroep, maar de leden misten het bouwen wel. Zo ontstond het idee voor een heuse bouwgroep. Zij dachten ‘van wagenbouw naar huizenbouw is een kleine stap’”.

Wij willen ervoor zorgen dat er voor deze groepen voldoende betaalbare woningen beschikbaar komen 

De bouwgroep las over het woningtekort in Oude IJsselstreek: “Met name het tekort in Varsseveld vinden wij een probleem. De jongeren trekken weg uit het dorp omdat er geen betaalbare starterswoningen zijn. Maar helaas zien ook de ouderen zich genoodzaakt om naar een ander dorp te verhuizen, omdat er niet voldoende geschikte woningen voor hen zijn. Wij willen ervoor zorgen dat er voor deze groepen voldoende betaalbare woningen beschikbaar komen.”

Uuthuuskes zijn kleine woningen, vaak verplaatsbaar, waar alles op en aan zit. Bouwgroep D’r Uut heeft zich nu toegelegd op de ontwikkeling van deze huisjes: “Wij noemen het D’r Uuthuuskes. Voorzien van alle gemakken. Ze zijn duurzaam gebouwd en nemen weinig ruimte in. En heel belangrijk, ze zijn betaalbaar. De gemeente is enthousiast over ons idee.”

De bouwgroep ontwikkelt allerlei modellen: “Wij maken huisjes ‘van de wieg tot het graf’. Voor elk wat wils en we leveren topkwaliteit. Tijdens de optocht op donderdag 17 en zaterdag 19 augustus, zijn er verschillende modellen te bezichtigen. Ook kunnen belangstellenden dan terecht bij de werknemers van het bedrijf voor meer informatie. Wij denken een gat in de markt gevonden te hebben.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post