Bert Messing en Gijs Haccou. Bert:
Bert Messing en Gijs Haccou. Bert: "Een breed programma samenstellen met voor ieder wat wils, is best een uitdaging. Hiervoor laat ik mij dan ook graag adviseren door kenners of bijvoorbeeld stagiaires die in de doelgroep zitten. (foto: Roel Kleinpenning) Foto: Roel Kleinpenning

Drie dagen feest bij Hemelvaartfeesten

XToerisme

“De gemiddelde Achterhoeker houdt van feest. Tijdens de kermis genieten mensen vier dagen van een geweldig feest met vaak dezelfde band. Dat gevoel van meerdere dagen feest met vrienden en familie willen wij ook creëren, maar dan door een driedaags festival te bieden met een afwisselend muziekprogramma voor verschillende doelgroepen.”

Door Marian Roerdinkholder

ULFT - Festivaart en Coverland zijn al enkele jaren vaste waardes tijdens en rondom Hemelvaart. Dit jaar wordt er met de toevoeging van De Vrijdag een brug geslagen tussen beiden en vormen de drie evenementen samen De Hemelvaartfeesten. Bert Messing en Gijs Haccou, organisatoren van de Hemelvaartfeesten op het DRU Park in Ulft, vertellen: “Tijdens Festivaart op donderdag richten wij ons op bezoekers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Hoogtepunten uit het programma zijn Partyraiser, Frequencerz en Moksi. Naar Coverland op zaterdag komen meestal bezoekers boven 35 jaar. Zij kunnen genieten van goede tribute-bands als Coldplace, een biertje en het ontmoeten van bekenden. Met de toevoeging van De Vrijdag bieden wij een muzikaal programma voor jong tot oud. Met artiesten als Boh Foi Toch, Bökkers en JeBroer is er voor iedere Achterhoeker wat wils.” In het midden van het festivalterrein wordt een mega-terras gecreëerd met gezellige zitjes, een speciaal bierenbar, cocktails en lekker eten. “Iedere festivaldag draait er een andere DJ, aangepast aan de dag en doelgroep. Het middenplein is een vierde area in het festival. Vanaf het midden kunnen de bezoekers naar de andere drie area’s toe.”

Bert vertelt: “Een breed programma samenstellen met voor ieder wat wils, is best een uitdaging. Ik val natuurlijk zelf niet in de doelgroep van de jongeren. Hiervoor laat ik mij dan ook graag adviseren door kenners of bijvoorbeeld stagiaires die wel in de doelgroep zitten. En Dion, die deel uitmaakt van de organisatie, heeft een enorme expertise op het gebied van hardstyle. Buiten de DJ’s om staan er op de Hemelvaartfeesten geen bands die ik zelf niet gezien heb.” Gijs zegt: “Om de drie evenementen als geheel neer te zetten hebben wij voor een meer uniforme huisstijl gekozen en praktisch gezien bijvoorbeeld voor consumptiemunten die alle dagen geldig zijn. Uiteindelijk willen wij groeien naar een driedaags festival dat echt één geheel is en waarnaar het merendeel van de bezoekers alle dagen komt. Dan gaan we ook kijken naar faciliteiten als een camping. Hier is nu al veel vraag naar.” Kaarten voor de Hemelvaartfeesten (donderdag 10 t/tot en met zaterdag 12 mei) zijn als passe-partout, combinatietickets of losse tickets verkrijgbaar via de website van het evenement op:

hemelvaartfeesten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post