De traktatie wordt naar Antonia gebracht. Foto: PR
De traktatie wordt naar Antonia gebracht. Foto: PR PR

Boeren trakteren zorgpersoneel en bewoners

Zorg

TERBORG/MEGCHELEN/VETHUIZEN - Afgelopen vrijdag bezochten ruim 170 melkveehouders 250 verzorgingstehuizen in heel Nederland. Ruim 30.000 bewoners en hun verzorgers werden getrakteerd op chocomel en slagroom. Heerlijke producten van Nederlandse bodem.

Vier jaar geleden organiseerde melkveehouder Edwin Sengers een kerstdiner voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Ondanks het succes viel Edwin op dat er een groep miste aan tafel, de ouderen die niet meer zo mobiel zijn. En dus kwam er een nieuw initiatief: Boeren uit de regio gingen zélf in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingstehuizen.
Geënthousiasmeerd door de vele positieve reacties is het initiatief inmiddels uitgegroeid tot een landelijke activiteit waarbij melkveehouders dit jaar voor de derde keer op pad gingen om ouderen een glimlach op het gezicht te bezorgen. Ook in de Achterhoek werd dit initiatief opgepakt door boer Theo Weijers uit Vethuizen, boer Hein Krebber én boerin Leonie Bramel uit Megchelen.

Lichtpuntje
“Zo’n traktatie is een van de lichtpuntjes in deze donkere dagen”, “Ze verdienen het” en “Wat een mooi gebaar” waren enkele van de honderden positieve reacties.

In Terborg werd Azora Antonia bezocht door melkveehouder Theo Weijers en Hein en Leonie Krebber – Bramel uit Megchelen.

Toen deze melkveehouders zich begin november hadden aangemeld voor deze landelijke actie van Friesland Campina woonden de schoonvaders van Theo en Hein en de vader van Leonie nog in Antonia. Helaas zijn onlangs beide vaders overleden maar de actie werd door de boeren gewoon voortgezet.
“Het doet niet af aan het feit dat we de zorg erg waarderen en de bewoners en de zorg graag een lichtpuntje willen bezorgen. We willen ze belonen voor hun inzet, zeker in deze moeilijke tijd”, aldus Leonie Bramel.
“Tijdens het verblijf van onze vaders hebben we gezien met hoeveel passie men het werk doet en dat mag zeker beloond worden en ook voor de bewoners is deze coronatijd een moeilijke tijd.”
Na het overlijden van de vader van Leonie, 28 november jl. was er dan ook totaal geen twijfel of ze deze actie nog zou doorzetten. Integendeel.

Met twee grote tractoren werden de pakken chocomel en slagroom vervoerd naar Terborg. Daar nam Helma Koenders, teammanager van Azora, de chocomel en de slagroom in ontvangst. Ook enkele verzorgsters van de afdelingen waren hierbij aanwezig. Door de coronamaatregelen werd er gekozen om de chocomel buiten te overhandigen, uiteraard op gepaste afstand.
“Volgend jaar gaan we dit zeker weer herhalen, ze zijn ons heel erg dankbaar en hopelijk mogen we in 2022 binnen gezellig samen met de bewoners warme Chocomel drinken en een praatje met ze maken”, aldus Leonie Bramel. “Daar doen we het voor; omzien naar elkaar.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant