Afbeelding
PR

Oefenen met digitale zorg bij de Bibliotheek

Zorg

OUDE IJSSELSTREEK - Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. In de Bibliotheek Ulft is er op zaterdag 23 april een workshop over beeldbellen met de dokter. In de Bibliotheek Varsseveld wordt er op dinsdag 26 april uitleg gegeven over verschillende patiëntenportalen en op zaterdag 30 april is daar een workshop over de website Apotheek.nl

Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Dat is heel handig voor wie weet hoe het werkt. Voor diegene die daar nog wat vragen over heeft of wil weten hoe het werkt, zijn er verschillende workshops van DigiVitaler. Deelname aan deze workshops is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek.

Beeldbellen met de dokter

Tijdens de workshop Videoconsult op zaterdag 23 april om 11.00 uur in de Bibliotheek Ulft, leren deelnemers meer over het beeldbellen met de dokter. Het huis verlaten om de dokter te zien en te spreken, is op deze manier niet meer nodig.

Patiëntenportaal huisartsen

Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Tijdens de workshop Patiëntenportaal huisartsen op dinsdag 26 april om 18.00 uur in de Bibliotheek Varsseveld, leren de deelnemers hoe ze daar gebruik van kunnen maken.

Mijn apotheek

Bij het zoeken op internet naar informatie over medicijnen, is het soms moeilijk te bepalen of deze informatie klopt. Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld. De informatie op Apotheek.nl is duidelijk, betrouwbaar en gemakkelijk te vinden. Tijdens een workshop op zaterdag 30 april om 11.00 uur in de Bibliotheek Varsseveld, krijgen deelnemers uitleg over deze website en kunnen ze ermee oefenen.

Gezond leven

April staat bij de Bibliotheek in het teken van gezond leven. Rondom dit thema zijn er de hele maand verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder deze workshops. Ook start er bijvoorbeeld op donderdag 21 april om 14.00 uur een wandeling vanuit de Bibliotheek Varsseveld, waarin een wandelcoach de deelnemers aan de hand van verschillende oefenen laat ervaren wat wandelen voor een mens kan doen. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl Aanmelden hiervoor kan via de activiteitenkalender op deze website of door contact op te nemen via 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant