De nieuwe duo-fiets van de Zonnebloem. Foto: PR
De nieuwe duo-fiets van de Zonnebloem. Foto: PR PR

VIV schenkt Zonnebloem Varsseveld een duo-fiets

Zorg

VARSSEVELD - Dat Varsseveld een dorp van sporters is, bewijzen onder anderen Guus Hiddink, Robert Gesink en Lonneke Sloetjes. Maar ook probeert De Zonnebloem afdeling Varsseveld haar gasten in beweging te houden.

“Gewoon op de fiets. Gewoon is echter voor veel van onze gasten moeilijk, en daarom stond een duo-fiets hoog op ons verlanglijstje”, aldus Lineke Mulder.
Nu hebben zij de plaatselijke VIV (Varsseveldse Industriële Vereniging) zover gekregen dat zij deze aan De Zonnebloem schenken. Ze hadden een paar voorwaarden: het moest breed maatschappelijk gedragen en gebruikt kunnen worden en het onderhoud moest bij een plaatselijk bedrijf ondergebracht worden. Mulder: “Gelukkig was Roelofsen Tweewielers gelijk bereid dit op zich te nemen.”
Ook de stalling was geen probleem: Den Es heeft plaats voor hun eigen duo-fietsen, maar daar kan die van De Zonnebloem bij. Ook mogen ze meeliften op hun reserveringssysteem.
Als de fiets niet gebruikt wordt door Zonnebloemgasten, mogen andere mensen, zoals bewoners van Den Es of de Bettekamp hiervan gebruik maken. Maar eigenlijk mag iedereen die wil er gebruik van maken. De Zonnebloem duo-fiets wordt elektrisch ondersteund.
Onder de koele bomen van koffieboerderij Groot-Nibbelink werd de duo-fiets door de VIV overhandigd aan het bestuur van De Zonnebloem.
Eenieder kan de Zonnebloemfiets reserveren via 0315-258484.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant