De Be-Leef Dag in Varsseveld. Foto: Mark Ebbers

De Be-Leef Dag in Varsseveld. Foto: Mark Ebbers

Be-Leef Dag: goed bezocht en origineel

Zorg

LICHTENVOORDE/VARSSEVELD - Afgelopen zaterdag maakte Van Eldik Domhof Uitvaartzorg een kleine tournee met hun Be-Leef Dag. ’s Morgens deden ze De Koppelpaarden in Lichtenvoorde aan, ’s middags het eigen afscheidscentrum in Varsseveld.

Door Mark Ebbers

Op de Be-Leef Dag kon het publiek kennismaken met de nieuwe eigenaren Renate Domhof en John Schutten en met de rest van het team. Een huisarts en een notaris werden door cabaretière/zangeres Irene van der Aart geïnterviewd over de onderwerpen wilsbeschikking en levenstestament, het hoofdthema van deze editie van de (meestal) jaarlijkse Be-Leef Dag. Irene leverde samen met haar pianist/gitarist/zanger ook veel muzikale en vocale bijdragen aan de bijeenkomst.
De Be-Leef Dag werd goed bezocht. In Lichtenvoorde waren er ruim vijftig belangstellenden, in Varsseveld moesten er zelfs stoelen bijgehaald worden om alle bezoekers een plek te geven. Het publiek werd verrast door de voor sommigen onverwachte maar zeker originele invulling van de Be-Leef Dag. Het was luchtig, er werd gelachen, maar het was wel degelijk ook serieus. Mensen konden zelf ideeën op kaartjes aanleveren waarna Irene er ter plekke een lied op improviseerde. Ook nog in de stijl die men wenste: het ging van een blues, via Bob Dylan-stijl naar knuffelrock.
Er volgen zeker nog meer Be-Leef Dagen.

De Be-Leef Dag in Lichtenvoorde. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek