Mag iemand met dementie autorijden? Foto: PR
Mag iemand met dementie autorijden? Foto: PR

Vrijheid en veiligheid bij dementie

Zorg

DOETINCHEM - Het Alzheimer Trefpunt Doetinchem, sinds oktober in Streeckgenoot aan de Spinbaan 21 A in Doetinchem, bespreekt dinsdagavond 14 november het onderwerp Vrijheid en Veiligheid bij dementie. De Inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Het gedrag van iemand met dementie kan gevaarlijk zijn voor diegene zelf of voor anderen. Wat kun je doen als de veiligheid in gevaar is? Bijvoorbeeld bij dwalen of agressie? En hoe kun je het beste handelen als er sprake is van een noodsituatie? Mag iemand met dementie autorijden? En wat kun je doen als het autorijden niet veilig meer is? Deze en andere vragen worden 14 november besproken met een wijkagent.

De vrijwilligers van Alzheimer Trefpunt Doetinchem organiseren elke tweede dinsdag van de maand een bijeenkomst voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden en andere belangstellenden. Je krijgt er informatie over (omgaan met) dementie en antwoord op je vragen. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen, daardoor is het ook een ontmoetingsplek voor gezelligheid en sociaal contact. 

Streeckgenoot is centraal gelegen en straalt een gezellig huiselijke sfeer uit. Parkeren is mogelijk bij het station (gratis ongeveer zeven minuten lopen) en het gemeentehuis (drie minuten lopen). Gasten die slecht ter been zijn kunnen voor de deur uitstappen waarna de eventuele begeleider de auto kan parkeren. De vrijwilligers van het Alzheimer Trefpunt zullen deze gasten opvangen en naar binnen begeleiden.

In verband met de maximum capaciteit van de locatie heeft het de voorkeur dat gasten zich van te voren via de mail aanmelden via mail.


at.doetinchem@alzheimervrijwilligers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek