Afbeelding

Deze drie dingen hoeven niet meer duur te zijn anno 2024!

Partnerbijdrage

Dat alles duurder wordt is niet helemaal waar, er zijn vandaag de dag en in 2024 ook zaken die echt goedkoper worden zonder in te leveren op kwaliteit. Het zijn soms wel zaken waar je even goed naar moet zoeken, maar wanneer je ze éénmaal hebt gevonden zul je zien dat de prijzen dan meevallen. Door technologie, massaproductie of ‘veroudering’ van producten kunnen de prijzen flink dalen of worden zelfs gratis. Dus van welke zaken het vandaag de dag echt niet meer nodig van is om veel geld uit te geven? Dat lees je in dit blog!

  1. Kies smart 

Toen de smartphone bezig was met het veroveren van de wereld was het in veel gevallen een behoorlijke kostenpost. De jaren daarna was dat nog steeds zo, niet te meer omdat de kwaliteit onderling ook behoorlijk verschilde. Een goede telefoon kostte nou eenmaal veel geld. Vandaag de dag is dat niet meer het geval. Je kunt gewoon een goedkope smartphone kopen die qua kwaliteit niet onder doet voor een dure smartphone. De verschillen zitten hem vaak in de details, maar eenmaal gewend aan een telefoon merk je dat nauwelijks. Zelfs de grote merken zoals iPhone en Samsung kun je nu al voor een aantrekkelijke prijs krijgen. Kortom, anno 2024 hoef je niet meer dan nodig uit te geven aan een smartphone.  

  1. Gezond eten 

Dat gezond eten duur is, is vandaag de dag echt een mythe. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je onder gezond verstaat, maar wanneer je gewoon de schijf van vijf volgt en vooral niet te veel gekkigheid verwacht, dan is gezond eten écht niet duur. Kies voor fruit en groente uit het seizoen, houd acties in de gaten en vermijd vooral bewerkt voedsel. Die laatste zijn namelijk van dure merken die de hoofdprijs vragen, iets wat niet veel mensen zich realiseren. Met simpele keuzes zoals het stoppen met frisdrank en snoep kunnen al een behoorlijke besparing opleveren. Ga voor eieren, groente, volkoren brood, een beetje vette vis en volop fruit en je zult zien dat je kosten echt niet heel hoog zijn.  

  1. Sporten 

Dat sporten duur is, is tegenwoordig ook echt niet meer waar. Sporten kun je altijd en overal, of je het gaat doen is natuurlijk aan jezelf en je motivatie. Er zijn tegenwoordig zoveel goede en erkende apps op de markt dat het eenvoudiger is als ooit tevoren om te starten met sporten. Van mindspace voor een fijne pilates workout, tot een 7 minutes work-out voor een flinke zweet sessie. Hiervoor heb je geen duur sportschool abonnement nodig en hoef je ook geen eens de deur meer uit. Daarnaast zijn er bij gemeentes veel gratis sportlocaties waar je altijd een work out in het zonnetje kan doen, check deze!

Kortom, veel dingen worden duurder maar lang niet alles. Dankzij technologie en ontwikkelingen kun je ervoor zorgen dat de kosten beheersbaar zijn en blijven. Dus wees creatief en kies eens anders dan je deed, dit kan je een behoorlijke besparing opleveren.  

‘Dit artikel wordt u aangeboden odido.nl. het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek