Even de scootmobiel voor opa uitproberen. Foto: Josée Gruwel
Even de scootmobiel voor opa uitproberen. Foto: Josée Gruwel

Het dagelijkse leven vergemakkelijken

DOETINCHEM In het pand van Harting-Bank, aan de Havenstraat 59, is sinds november 2014 de showroom gevestigd van Uw Hulpmiddelenoutlet. ''De plek voor nieuwe en tweedehands hulpmiddelen tegen gereduceerde tarieven", vertelt formulemanager Bart van Lamoen. ''Wij verkopen scootmobielen, rollators, rolstoelen, (elektrische) fietsen, sta-opstoelen en verpleegbedden. Daarnaast een aantal praktische, kleinere hulpmiddelen die het dagelijkse leven vergemakkelijken."

Door Josée Gruwel

De doelgroep zijn 65-plussers. ''De laatste jaren krijgen zij qua hulpmiddelen steeds minder vergoed. De rollator bijvoorbeeld is uit het vergoedingenpakket gegaan. Dit bracht een kanteling in de markt teweeg. Want mensen hebben deze hulpmiddelen wel nodig en ouderen die minder te besteden hebben, moeten het allemaal wel kunnen betalen. Als organisatie hebben we hierop ingespeeld door voorraden rollators tegen gereduceerde prijzen uit te zetten. Met ons aanbod en de gunstige prijzen spelen we zo in op de vraag." Inmiddels zijn er in het land vijf vestigingen: in Amsterdam, Dordrecht, Groningen, Heerlen en Doetinchem. De showroom aan de Havenstraat telt zo'n 120 m². Twee medewerkers zorgen er voor de verkoop. ''Ze komen uit de zorg en hebben veel kennis van de producten." ''Onze inkoopafdeling kijkt uit naar leuke restpartijen en gebruikte artikelen. We kopen dus nieuwe en tweedehands producten in, waarbij we altijd focussen op de prijs.

Daardoor kunnen we de goedkoopste van Nederland zijn. Daarnaast staat kwaliteit voorop. Onze servicemonteurs kijken alle ingekochte tweedehands producten na voordat deze de showroom ingaan. Door onze werkwijze kan 'Uw Hulpmiddelenoutlet' structureel een ruim aanbod garanderen en staat de showroom altijd vol. De producten die het meest verkocht worden, zijn scootmobielen en rollators. Incidenteel worden er ook producten voor kinderen verkocht, zoals aangepaste driewielers." Wie thuis het assortiment wil bekijken, kan dit doen via www.uwhulpmiddelenoutlet.nl. Hierop staan de voorzieningen van alle filialen bij elkaar. Bij bestelling via de webshop, wordt het bestelde thuisbezorgd. ''Maar er gaat niets boven het bezoeken van een fysieke winkel, waar de mensen zelf hun product kunnen proberen en goed advies krijgen." Bij een nieuwe aankoop geldt een garantie van 2 jaar, bij een gebruikt artikel krijgt men 1 maand garantie.
Iedere maand zijn er bij Uw Hulpmiddelenoutlet acties. In september gaat het hierbij om rollator en scootmobiel. ''Daarnaast hebben we splinternieuwe sta-opstoelen, inclusief massagefunctie en verwarmingselement, vanaf 650 euro."

Wie naar de 50PlusBeurs gaat in de Utrechtse Jaarbeurs, die gehouden wordt van 15 tot en met 19 september, kan daar ook de stand van Uw Hulpmiddelenoutlet bezoeken.