Stokkum moeilijk bereikbaar

's-HEERENBERG – Ook dit jaar is Stokkum tijdens de 19e Henk Lubberding Classic op zondag 6 september moeilijk bereikbaar. De makkelijkste manier om Stokkum tussen 12.00 en 14.00 uur in te komen of te verlaten is via de 's-Heerenbergse binnenstad, De Bleek en de Slotlaan en andersom via de 's-Heerenbergseweg.

Op de kruising van die weg met de Slotlaan moeten auto's en ander verkeer vanuit Stokkum rechtsaf naar de Slotlaan en vervolgens via De Bleek naar de Molenpoortstraat. Vandaar kan iedereen zijn eigen weg kiezen. Op dezelfde manier, maar dan andersom, kan het verkeer ook naar Stokkum toe.

Parkeerverboden
In verband met de doorkomst en de laatste twee rondjes gelden voor de volgende wegen zondag 6 september parkeerverboden voor beide zijden van de weg: 's-Heerenberg: Zeddamseweg v/a Stokkumseweg tot Drieheuvelenweg; Zeddam: 's-Heerenbergseweg en Bovendorpsstraat; Beek: St. Jansgildestraat en Peeskesweg; Stokkum: Kastanjelaan en 's-Heerenberg: Slotlaan (v.a Kastanjelaan tot kruising Stokkumseweg) en de Stokkumseweg zelf. In die periode kunnen dus ook de parkeerplaatsen in de Montferlandse bossen niet verlaten worden.
Diverse horecabedrijven, die aan het parcours zitten, zijn door speciale maatregelen wel bereikbaar. Zo is voor Restaurant Het Tolhuis in Zeddam en Hotel Montferland op de rotonade bij Het Tolhuis een spaciale sluis ingericht. Auto's kunnen daar op aanwijzingen van verkeersregelaars oversteken en vervolgens parkeren tegenover Het Tolhuis of doorrijden naar de oprijlaan van Hotel Montferland.
Ook ' t Peeske blijft bereikbaar en wel via de Schaapsdrift waar tijdens de wielerwedstrijd de tractorsluis wordt geneutraliseerd. Vervolgens worden auto's geholpen bij het oversteken van de Peeskesweg om zo op het parkeerterrein tegenover 't Peeske te komen. Voor het wegrijden geldt de route omgekeerd.