Gerwin Cornielje (voorgrond) met enkele medewerkers, introduceert de AH-actie. Foto: Reinier Kroesen
Gerwin Cornielje (voorgrond) met enkele medewerkers, introduceert de AH-actie. Foto: Reinier Kroesen Foto: Reinier Kroesen

Sparen voor clubhanddoeken bij AH

ULFT – Vanaf volgende week kunnen klanten van Albert Heijn Ulft sparen voor een clubhanddoek of clubbadlaken van hun favoriete plaatselijke voetbalvereniging. Deelnemende clubs zijn Ulftse Boys, SDOUC, Den Dam (Azewijn) en Voetbalvereniging Etten. Het badgoed is voorzien van het logo en geweven in de kleuren van de betreffende club. Gerwin Cornielje is supermarktmanager van de snelgroeiende AH-vestiging. Volgens hem past deze spaaractie bij het streven naar een steeds grotere maatschappelijke en lokale betrokkenheid, een belangrijke rol die hij ziet weggelegd voor zijn winkel.

Door Reinier Kroesen

Begin december vorig jaar opende Albert Heijn Ulft. Na afloop van de opstartperiode is Gerwin met zijn medewerkers gaan bekijken wat ze konden betekenen voor verenigingen en instanties, maar ook het sociale leven in Ulft en omgeving.

Inmiddels zijn diverse initiatieven ontplooid. Cornielje: "We ondernemen acties die voor het publiek zichtbaar zijn, zoals het uitdelen van pakjes drinken en zakjes chips tijdens de avondvierdaagse. Maar, verlenen tevens medewerking achter de schermen. Zo werden bijvoorbeeld broodjes, beleg en snoep voor de Kivada geleverd, op verzoek versnaperingen voor schoolreisjes en een bijeenkomst van de kerk in de DRU. Ook werkten we mee aan de kermismiddag voor ouderen op het Zwarte Plein. Kortom, Albert Heijn Ulft wil er zijn voor alle doelgroepen in de ons omringende samenleving. Die clubhanddoekenactie sluit daar mooi op aan. Bovendien is dat iets wat blijft, weer eens wat anders dan de voetbalplaatjes."

Groei medewerkers
Volgens Gerwin heeft de nog jonge AH-vestiging van franchisenemer Hans Geveling in Ulft een hectische en heftige periode achter de rug, waar met veel voldoening op terug gekeken wordt. "We zijn tevreden met waar we nu staan, al moet je telkens blijven vooruit kijken. Begonnen met 80 medewerkers, ondertussen aangegroeid tot 110 mensen, die vrijwel allemaal uit de directe omgeving komen. Er is bewust gekozen voor werkgelegenheid in de regio."

De clientèle blijkt die voor hen bekende en vertrouwde gezichten op prijs te stellen. Ook Cornielje, geboren en getogen in Azewijn (en daar nog altijd actief als voetballer van Den Dam) ondervindt dat regelmatig aan den lijve.

Enquête
Uit een enquête bleek dat de klanten vooral het grote assortiment en de ruim opgezette winkel waarderen. Ook de meer dan toereikende parkeergelegenheid, zowel op het dak als in de directe omgeving worden als pluspunten ervaren. Men kan direct vanuit de lift boodschappen inladen in de auto.

De spaaractie voor clubtextiel start op 21 september en duurt zes weken. Bij de aankopen ontvangen klanten zegels waarmee gespaard kan worden voor een handdoek (50 x 100 cm) of badlaken (70 x 140 cm).
Er kan gekozen worden uit badgoed van vier verschillende voetbalverenigingen, uitgevoerd in de desbetreffende clubkleuren, met ingeweven logo en clubnaam.