De prachtige tuin komt langzaam in herfsttooi. Foto: PR
De prachtige tuin komt langzaam in herfsttooi. Foto: PR Foto: Foto: PR

Laatste open tuindag 't Meihuus

Breedenbroek - De laatste open tuin zondag van het jaar 2015 is op 20 september, van 10.30 en 17.00 uur.

Deze dag kan men genieten in de nog steeds prachtige, kleurrijke, verzorgde tuin van: Yvonne en Wim Duitshof-Knufing, Terborgseweg19 in Breedenbroek.

De borders hebben nog volop kleur, men ziet herfst aster, helenium, sedum, salvia, persicaria, alcea, loodkruid, et cetera en de diverse floxen en rozen die in hun tweede bloei staan, met name ook de Guirlande d' Amour boog. Langzaam verdwijnen de uitbundigste kleuren van de meeste bloeiende planten, daarvoor in de plaats is er een variatie aan vruchten, bottels en zaden. Bij mooi weer kunnen bezoekers een plek in de tuin zoeken om te genieten van een kop koffie/thee.

De siergrassen-borders zorgen voor een prachtig najaarsbeeld. De bloemenwei heeft zijn hoogtepunt gehad; deze is nog niet gemaaid. Hierin ligt de grote slingerborder, met diverse botanische Moschatarozen, waarvan sommigen al pronken met hun bottels. De imkers van 't Beggelder zijn aanwezig met een demo-kast en honingproducten.

Kortom, de tuin is ook in de herfst het bezoeken waard. De entree bedraagt 3 euro.


www.meihuus.nl


Voorlichting ziekte van Graves

DOETINCHEM - Op donderdag 1 oktober houden het Slingeland Ziekenhuis en de Schildklierorganisaties Nederland (SON) een voorlichtingsavond over de ziekte van Graves en andere schildklieraandoeningen. De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Aanmelden kan tot en met dinsdag 29 september bij Bureau Patiëntenvoorlichting, tel. (0314) 32 96 37 of voorlichting@slingeland.nl. Mevrouw Mulder (endocrinoloog) vertelt over de werking van de schildklier, wat er gebeurt als de schildklier te snel of te traag werkt en welke behandelmogelijkheden er zijn. Er is speciale aandacht voor de ziekte van Graves. Na de pauze gaat oogarts mevrouw Hartstra in op de oogklachten die kunnen ontstaan bij de ziekte van Graves. Verder is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en stands te bezoeken van de SON.