Janthe Schepers geflankeerd  door haar bendleden. Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok
Janthe Schepers geflankeerd door haar bendleden. Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok Foto:

Catch20 en Janthe Schepers winnen

Ettense (17) en band uit Terborg winnaars Open Podium

DOETINCHEM - Het was voor de pers- en de vakjury na de vijf optredens bij het 23ste Open Podium in Amphion zaterdagavond niet meteen zonneklaar aan wie ze de prijs zouden toekennen. De discussie ging over Catch20, een band met 20 zangers, en de 17-jarige singer-songwriter Janthe Schepers en haar band.

De vakjury, bestaande uit journalist en zanger Erik Hagelstein en directeur van Muziekschool Oost-Gelderland Henk Lubberdink, koos uiteindelijk voor het optreden van Catch20. De persjury onder voorzitterschap van Josée Gruwel (journalistiek medewerker bij deze krant) schoof de jeugdige singer-songwriter naar voren. Ook de publieksprijs bleek voor Janthe.

Catch20 uit Terborg presenteerde zich daadkrachtig. "Een stoere band", volgens een van de juryleden. Muzikaal was er volop te genieten van de overtuigende zang, in combinatie met slagwerk, gitaren en toetsen. Een vette show met up-tempo soul en popsongs, afgewisseld met sfeerverhogende ballads en überrelaxte reggae, stond er in het programma. En daarmee was niets teveel gezegd.

Janthe Schepers uit Etten ontroerde met haar liedjes Fifteen, Darling en Devil. Vooral Darling, een smeekbede vol passie, bezorgde kippenvel. Uitspraken van de jury: "Karakteristiek stemgeluid, veel potentie, stijlvol en charmant optreden, zangeres en band passen heel goed bij elkaar, creatief, alles klopt, soms iets teveel dynamiek."

Te genieten viel er ook van Slack Tide (hardcore metal) uit Zevenaar, Gerdy van der Graaf (luisterliedjes) uit Keijenborg en Eline Smit (klassiek piano).


Dankzij getuigen rijbewijs dronken
bestuurder ingevorderd

Etten - De politie heeft vorige week maandag het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit Doetinchem.

Meerdere mensen waren rond 22.30 uur getuige van het zeer gevaarlijke rijgedrag van de man op de Zeddamseweg in Etten, en waarschuwden de politie. Zo werd gezien dat de man over de hele weg slingerde, een vluchtheuvel en stukken berm meepakte en bij een stoplicht met een noodstop nog maar net kon voorkomen dat hij op een stilstaande auto botste. Op aanwijzing van getuigen, die de man bleven volgen, is hij staande gehouden op de Handelstraat in Etten. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau en blies 940 ug/l, ruim vier keer meer dan de 220 ug/l die maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Ook bleek hij al eerder te zijn betrapt op rijden onder invloed.


Jubilarissen bij VAV

VARSSEVELD - Donderdag 17 september is voor de VarsseveldseAkkordeon Vereniging een normale repetitieavond in het Borchuus in Varsseveld. Maar het was een bijzondere avond, want er waren 4 jubilarissen bij de vereniging die deze avond in het zonnetje werden gezet.

Tussen wat muzikale klanken van VAV die zich deze avond ook lieten horen, werden de jubilarissen toegesproken door de voorzitter Gerritjan Tragter. Arenda Gerritsen was 25 jaar bij de vereniging, en kreeg een ereoorkonde en penning van de NOVAM aangeboden en een hangertje met accordeon van de vereniging. Arenda speelt al meer dan veertig jaar accordeon. Zij heeft verschillende functies binnen het bestuur gehad, en het gehele muziek archief gedigitaliseerd.

Ineke Bruil werd gehuldigd omdat ze al 35 jaar lid is en ook diverse functies in het bestuur heeft gehad. Ada Leneman is 55 jaar lid vanaf de oprichting en speelde al accordeon op 9-jarige leeftijd. Thea Diersen is ook 55 jaar lid, vanaf de oprichting. Zij heeft ook alle functies binnen het bestuur wel vervuld.