Veilig oefenen op de golfswing. Foto: PR
Veilig oefenen op de golfswing. Foto: PR Foto: Foto: PR

Swing-analyse bij Fit4Golf Doetinchem

'Golfsimulator leidt tot betere swing en minder klachten'

DOETINCHEM - Het najaar breekt aan en het is bij uitstek de tijd voor serieuze golfers om te werken aan verbetering hun swing. Fit4Golf in Doetinchem beschikt over professionele mogelijkheden om daarbij te helpen. Na het volgen van diverse specifieke cursussen op het gebied van fysiotherapie voor golfers, is Feyke Hogenbirk, fysiotherapeut in Doetinchem,sinds 2009 Golf Fysio Pro, en lid van de Golf PhysioAssociation (GPA). Hij kan met Fit4Golf uitstekend ondersteunen, door een golfswing-analyse.

Het doel van zo'n analyse is de bewegingen te analyseren van cliƫnten met klachten door golf, en een eventuele verkeerde houding en/of golfswing te verbeteren. Dit is natuurlijk bij uitstek het terrein van de gespecialiseerde golf-fysiotherapeut. Fit4Golf is inmiddels een samenwerking aangegaan met diverse golfpro's en golfbanen.

Sinds vorig jaar beschikt het Fysiocentrum aan de Melkweg 2a in Doetinchem ook over een golfsimulator. Er is keuze uit 18 banen met 18 holes. Er wordt op realistische wijze en met echte clubs en speciale ballen, afgeslagen. Realistisch, want clubkeuze, wind en meer, zijn persoonlijk instelbaar. Door middel van de golfsimulator is het mogelijk om de swing te analyseren en worden fouten die leiden tot klachten eruit gehaald. Een golfswing-intake wordt tot eind dit jaar kosteloos aangeboden.

Inmiddels opgetreden letsels en klachten worden onder meer door middel van echografie onderzocht, en indien nodig behandeld met de High Energy ESWT ShockWave methode. "Dit systeem is 'top of the bill' en boekt de snelste resultaten bij bijvoorbeeld verkalkingen van schouderpezen, hielspoor, 'runners knee', achillespeesontsteking en veel meer", zegt Hogenbirk. De kosten van een Intake, analyse en behandeling worden (veelal) vergoed door de zorgverzekeraar, want ook die is er uiteraard bij gebaat dat men zo snel mogelijk weer gezond is en weer fit op de baan staat. Voor een afspraak kan men bellen met Fysiotherapie en ShockWave Doetinchem, Melkweg 2a, tel. 0314-394222.