Janthe Schepers geflankeerd  door haar bendleden. Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok
Janthe Schepers geflankeerd door haar bendleden. Foto: Achterhoek Foto/Henk den Brok Foto: Achterhoek Foto

Catch20 en Janthe Schepers winnen

Ettense (17) en band uit Terborg winnaars Open Podium

DOETINCHEM - Het was voor de pers- en de vakjury na de vijf optredens bij het 23ste Open Podium in Amphion zaterdagavond niet meteen zonneklaar aan wie ze de prijs zouden toekennen. De discussie ging over Catch20, een band met 20 zangers, en de 17-jarige singer-songwriter Janthe Schepers en haar band.

De vakjury, bestaande uit journalist en zanger Erik Hagelstein en directeur van Muziekschool Oost-Gelderland Henk Lubberdink, koos uiteindelijk voor het optreden van Catch20. De persjury onder voorzitterschap van Josée Gruwel (journalistiek medewerker bij deze krant) schoof de jeugdige singer-songwriter naar voren. Ook de publieksprijs bleek voor Janthe.

Catch20 uit Terborg presenteerde zich daadkrachtig. "Een stoere band", volgens een van de juryleden. Muzikaal was er volop te genieten van de overtuigende zang, in combinatie met slagwerk, gitaren en toetsen. Een vette show met up-tempo soul en popsongs, afgewisseld met sfeerverhogende ballads en überrelaxte reggae, stond er in het programma. En daarmee was niets teveel gezegd.

Janthe Schepers uit Etten ontroerde met haar liedjes Fifteen, Darling en Devil. Vooral Darling, een smeekbede vol passie, bezorgde kippenvel. Uitspraken van de jury: "Karakteristiek stemgeluid, veel potentie, stijlvol en charmant optreden, zangeres en band passen heel goed bij elkaar, creatief, alles klopt, soms iets teveel dynamiek."

Te genieten viel er ook van Slack Tide (hardcore metal) uit Zevenaar, Gerdy van der Graaf (luisterliedjes) uit Keijenborg en Eline Smit (klassiek piano).