Foto: PR
Foto: PR Foto: Foto: PR

Het Gaudi speelt kwartet in het Borchuustheater

VARSSEVELD - Zondagmiddag 4 oktober kunt u genieten van een klassiek concert in het Borchuustheater. Het Gaudi kwartet speelt dan werken van onder meer Mozart, Piazolla, Händel en een selectie uit Vivaldi's meesterwerk 'De Vier Jaargetijden'.

Het Gaudi Kwartet, bestaande uit Anita Jongerman (viool), Marjolein Canté (viool), Florin Negreanu (altviool) en Sander van Berkel (cello), werd in 1999 opgericht door deze musici die al jaren op hoog niveau werkzaam zijn binnen de Nederlandse en buitenlandse muziekwereld. Ze volgden masterclasses bij verschillende wereldberoemde kwartetten waaronder het Panocha- en het Cleveland Kwartet.
Het Gaudi Kwartet geeft concerten door heel Europa. De afgelopen jaren onder andere in Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Portugal. Ze heeft een breed repertoire opgebouwd, van de vroege strijkkwartetten tot en met de hedendaagse muziek. Met de focus op de klassieke muziek maken de musici ook af en toe een muzikaal uitstapje naar pop en lichte muziek.

De naam van het kwartet is gebaseerd op de Spaanse architect Antoni Gaudi, die vooral bekend staat om zijn rijkheid aan kleuren en recht uit het hart sprekende onderscheidende stijl. Dit is ook de wijze waarop het Gaudi Kwartet de muziek ten gehore brengt, met hun hart open en altijd nieuwe sferen en kleuren creërend.
Begin januari 2012 nam het kwartet alle Divertimenti van W.A. Mozart op onder het label Aliud Records met een enthousiast voorwoord en steun van Jan Willem de Vriend. Deze cd met werken van Wolfgang Amadeus Mozart is de eerste cd van het Gaudi Kwartet.

Reserveren
Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Rutgers in Varsseveld, tel. 0315-241377 of te reserveren via e-mail: info@boekhandelrutgers.nl.
Ook kan men vanaf 15.00 uur kaarten kopen bij de ingang van de zaal. Aanvang voorstelling: 15.30 uur.


www.gaudikwartet.nl, www.borchuus.nl/activiteiten/cultuur


Nationale Voorleeslunch in Antonia op Internationale Dag van de Ouderen

TERBORG - Op donderdag 1 oktober, de Internationale Dag van de Ouderen, vindt de derde editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag voor aan ouderen door het hele land.

Ook de Bibliotheek Achterhoekse Poort doet van harte mee aan dit evenement en organiseert op 1 oktober, in samenwerking met de activiteitenbegeleiding van het verpleeg- en revalidatiecentrum, een Voorleeslunch in de Kroezenzaal van Azora-Antonia aan de Industrieweg 115 – 7061DP in Terborg.

Er wordt tijdens de lunch voorgelezen door een zeer speciaal Voorleesteam.

De speciale voorlezers bij toerbeurt zijn: bestuurder Hans Metzemaekers van Azora-Antonia, directeur Eric van der Wal van De Bibliotheek Achterhoekse Poort, schrijver/muzikant Hans Keuper, schrijver/columnist Marcel Rözer, teamleider Mieke de Vette van De Bibliotheek Achterhoekse Poort en de vrijwilligers Willemien Leneman en Thea Broekhuizen van Antonia.

Marjan Berk heeft het eerste Nationale Voorleeslunchverhaal geschreven, Mijn Oma, een verhaal vol herkenbare gebeurtenissen, geïnspireerd door een overvloed aan grappige anekdotes en gedenkwaardige herinneringen.

Dit verhaal zal worden voorgelezen door Eric van der Wal.

De voorleeslunch in de Kroezenzaal van Antonia wordt gehouden van 12.00 tot 14.00 uur, inloop mogelijk vanaf 11.45 uur.

Deelname is gratis, de lunchkosten voor bezoekers zijn voor eigen rekening.
De Voorleeslunch is toegankelijk voor cliënten, familieleden, overige bezoekers en buurtbewoners.


Extra show Dijk in DRU Cultuurfabriek

ULFT - De show van De Dijk op zaterdag 14 november was in rap tempo uitverkocht. Vandaar dat De Dijk en de DRU Cultuurfabriek besluiten een extra show in te plannen op zondag 15 november.

Deze kaarten zijn inmiddels in de verkoop. Met hits als Bloedend Hart, Als Ze Er Niet is en Binnen Zonder Kloppen is De Dijk al meer dan dertig jaar een vaste waarde in de Nederlandse popmuziek.

De Dijk is meer dan een band, het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het drieëndertig jaar volhoudt, maar dat is te simpel. Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er vooral om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten en de geloofwaardigheid te bewaken.


Zondag 15 november Poppodium DRU Cultuurfabriek, Ulft; Zaal open 20:00 uur; Entree 27,50 voorverkoop.