Kinderen dansen voor kinderen met een beperking in Ethiopië. Foto: PR
Kinderen dansen voor kinderen met een beperking in Ethiopië. Foto: PR Foto: Foto: PR

Dansen voor Ethiopische kinderen met beperking

DOETINCHEM - Vijf basisscholen uit Doetinchem dansen samen voor kinderen met een beperking in Ethiopië.

Vrijdag 25 september stond de wijk de Huet in Doetinchem in het teken van culturele verbinding. Vijf basisscholen werkten samen en de groepen 5 en 6 doorliepen gezamenlijk een programma met muziek, creativiteit en dans en een culturele lunch verzorgd door Samen Doetinchem. Het dansonderdeel stond in het teken van Dance4Ethiopia, een maatschappelijk programma van Stichting Joni en DansJeFit.

In de twee weken voor de dag zamelden de leerlingen geld in voor de projecten van Stichting Joni. Na gastlessen over de situatie van de kinderen in Ethiopië gingen zij hier enthousiast mee aan de slag. Met de actie werd maar liefst 1600 euro opgehaald om een doof dansteam in Ethiopië en de leden van het team te ondersteunen bij het werken aan hun toekomst. Tijdens een spetterende afsluiting van de dag lieten de leerlingen gezamenlijk hun dans zien aan ouders en belangstellenden.

Er kan worden teruggekeken op een mooie samenwerking in de wijk. Dinand Buursink, Coördinator Bredeschoolnetwerk, vertelt: "Met deze dag verbinden wij de kinderen in de wijk met elkaar doormiddel van culturele activiteiten. De leerlingen hebben een geweldige dag gehad en we zijn trots samen met elkaar ook nog een prachtig bedrag te hebben opgehaald zodat kinderen en jongeren met een handicap ook een kans krijgen."

De deelnemende scholen waren OBS de Huet, CBS de Mate, Basisschool Octa, OBS de Plattenburg en de Canadaschool. Voor meer informatie over het dansproject van Stichting Joni kan men terecht op www.stichtingjoni.nl.