Bridgen in Varssveld. Foto: PR
Bridgen in Varssveld. Foto: PR Foto: Foto: PR

Bridgeclub Varsseveld bestaat 35 jaar

VARSSEVELD - Bridgeclub Varsseveld is in 1980 door 39 leden opgericht en bestaat dit jaar dus 35 jaar.

Dit is door de leden op 19 september gevierd in herberg 't Hengeveld.

De voorzitter -Willy Nijhof- opende de dag. Ze gaf een beknopt overzicht van de afgelopen periode. Naast de normale bridge-avonden is er gedurende 17 jaar een Nieuwjaarsdrive georganiseerd. Daarvoor bestond veel belangstelling tot maximaal 200 mensen uit het hele land. Verder organiseerde de club ieder jaar een Kroegentocht.

In 2015 is opnieuw begonnen met een Nieuwjaarsdrive. Het succes was groot en daarom wordt het herhaald 2016.

Het jubileum bestand uit een bridgewedstrijd voor de leden. De sfeer was bijzonder goed. De wedstrijdleider –Gé Duitshof- had leuke en aparte spellen geselecteerd die iedereen aan het denken zette. Na afloop werd uitgelegd hoe de spellen gespeeld hadden moeten worden voor een goed resultaat.

De club heeft 6 leden die de volle 35 jaar van onze club hebben meegemaakt. Dat zijn mevrouw W. Kattenbelt en de heren G. Duitshof, J. Jorna en G. Neleman. De voorzitter feliciteerde ze met hun 35-jarig lidmaatschap en bedankte hen voor hun inzet voor de club. Zij overhandigde hun een kleine attentie. Mevrouw S. Hallen en de heer A. Sellink –die ook 35 jaar lid zijn- waren helaas verhinderd.

De dag werd afgesloten met een koud en warm buffet.

Bridgeclub Varsseveld speelt iedere dinsdagavond. Het is een bridgeclub die gezelligheid, ontspanning en sociale contacten hoog in het vaandel heeft staan. Spelenderwijs is bridge ook een leuke vorm van geheugentraining. De basisregels zijn simpel te leren. Er is ook een mogelijkheid voor een cursus. Voor meer informatie: Email: bcvarsseveld@gmail.com; Willy Nijhof, voorzitter 0315-241206; Henk Bruggink, secretaris 0315-843656; website: http://www.nbbclubsites.nl/club/7043/