Bertho Veenhuis helpt genieten. Foto: Walter Hobelman
Bertho Veenhuis helpt genieten. Foto: Walter Hobelman Foto: Walter Hobelman

Langer buiten leven dankzij overkapping

VARSSEVELD - Veenhuis sierbestratingen en overkappingen in Varsseveld volgt de nieuwste trends op de voet. "Mensen willen zo lang mogelijk genieten van het buiten leven. Onze terrasoverkappingen passen perfect bij die nieuwe ontwikkeling", aldus eigenaar Bertho Veenhuis.

Door Walter Hobelman

"Een goede terrasoverkapping hoeft niet duur te zijn en vergroot de mogelijkheden rondom een woning of bedrijf. Een terrasoverkapping zorgt, ongeacht het weer, voor een groter woonoppervlakte. Op die manier kan men een avond in het voor- of najaar langer buiten genieten. Of zelfs 's winters buiten genieten van de tuin." Ook voor bedrijven en in de horeca is een dergelijke overkapping een mooie oplossing om een rookruimte of pauzeplaats te creëren. Veenhuis: "Onze overkappingen zijn desgewenst ook vrijstaand te leveren", aldus Veenhuis.

Eventueel te voorzien van zonnepanelen

Veenhuis werkt met overkappingen van het merk Deponti. "Het gaat om een aluminium constructie met polycarbonaat dakbedekking. Voordeel is dat we altijd maatwerk kunnen leveren en dat de terrasoverkapping snel te plaatsen is."

Het is zelfs mogelijk om een deel van de overkapping te voorzien van zonnepanelen.
"Dat is uiteraard wel afhankelijk van de plaats waar de overkapping staat, maar in principe is het een optie", aldus Bertho, die zelf dagelijks druk is met het voorbereidende werk en de plaatsing van de overkappingen.

Naast het uitgebreide aanbod aan terrasoverkappingen is Veenhuis ook specialist in sierbestrating en de levering van zand en grind.

"Ook daar lopen we voorop wat nieuwe ontwikkelingen betreft. Naast het reguliere aanbod leveren wij bijvoorbeeld ook betontegels die geïmpregneerd zijn en een deklaag hebben die met natuurlijke grondstoffen is gemaakt. Deze tegels zijn kleurvast en houden geen water vast. Hierdoor worden ze niet, of minder snel groen en dat scheelt een heleboel poetswerk."

De ontwikkelingen in de bestratingsbranche staan nog niet stil. "Zo wordt er op dit moment bijvoorbeeld gewerkt aan een nieuwe betonsoort die wel dezelfde sterkte heeft, maar de helft lichter is qua gewicht. De tegels worden de helft dunner. Daardoor zijn ze makkelijker te verwerken, maar het scheelt ook in de transportkosten. Je kan meer vierkante meters laden en op die manier een bijdrage leveren aan een duurzamer milieu."

Op het terrein aan de Breukelaarweg 13 in Varsseveld kan men kennismaken met het ruime aanbod van Veenhuis Sierbestrating en overkappingen. Daarnaast werkt Veenhuis met een bescheiden webshop die te vinden is op de site.


www.veenhuis-sierbestrating.nl