Staand links Michiel Postma met een deel van het enthousiaste en klantvriendelijke Jumbo team. Foto: Hans Hissink
Staand links Michiel Postma met een deel van het enthousiaste en klantvriendelijke Jumbo team. Foto: Hans Hissink Foto: Hans Hissink

Voldoende parkeerplaatsen rondom Jumbo Ulft

Ondanks werkzaamheden De Blenk

Door Hans Hissink

Ulft – C1000 in Ulft heeft op 18 juli haar deuren voor het laatst geopend. Klanten konden producten voor de helft van de prijs meenemen. Ruim voor het middaguur was de winkel helemaal leeg gekocht. Vervolgens is na een wekenlange verbouwing op woensdag 26 augustus supermarkt Jumbo geopend. Het was één van de laatste C1000 winkels in het land die de deuren sloot als gevolg van de overname van C1000 door Jumbo.

Michiel Postma leidt samen met filiaalmanager Jurgen Vosseberg de mooie en ruime winkel aan de Middelgraaf en vertelt over het verschil tussen C1000 en Jumbo. "Jumbo hanteert een andere formule dan C1000. Daarom trekt het hele andere klanten aan. C1000 kende een Hi-Low formule met reguliere prijzen en aanbiedingen. De Jumbo formule betekent dat dagelijks de laagste prijzen gegarandeerd worden."

De winkel is na de overname door Jumbo totaal anders ingericht. Er is een versplein te vinden en het assortiment is uitgebreid. Daarnaast is Jumbo volgens Postma te herkennen aan de lage prijzen en de super service.

"Dat heeft te maken met de zogenaamde zeven zekerheden. Die zijn te lezen in de folder die de klanten kunnen meenemen. De zekerheden gaan onder meer over service, tevredenheid, goedkope prijzen, assortiment en versheid van producten. Wij durven dan ook te zeggen dat deze zeven zekerheden zorgen voor meer dan 100% tevredenheid bij de klanten." Bij een bezoek aan de winkel valt in eerste instantie de service en de vriendelijkheid van het personeel op. Allemaal gedreven, enthousiaste en uiterst vriendelijke medewerkers die de klanten op hun wenken bedienen.

Na de flinke verbouwing van de winkel gaat nu de naast gelegen parkeerplaats De Blenk op de schop. Vanaf maandag 5 oktober wordt het grote plein onder handen genomen. Onder meer de riolering wordt vervangen en de parkeerplaatsen worden opgehoogd. Daarnaast krijgt het plein een andere inrichting met een duidelijke rijroute en ruime parkeervakken. Op de omliggende straten De Middelgraaf en Kerkstraat zal er verkeershinder zijn. De werkzaamheden op de parkeerplaats zullen tot 1 december duren. De omliggende wegen zullen tot 1 februari onder handen worden genomen.

Dat genoemde werkzaamheden voor overlast zorgen kan Michiel Postma bevestigen: "Natuurlijk is het vervelend voor de klanten maar er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving van de winkels om zorgeloos boodschappen te kunnen doen. Mensen hoeven dus niet te denken dat ze hun auto niet kwijt kunnen in de buurt van de supermarkt." Een bezoek aan de winkel leert al snel dat er inderdaad voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn.
De werkzaamheden dragen bij aan een beter bereikbaar winkelcentrum De Blenk. De werkzaamheden zullen ongetwijfeld leiden tot overlastsituaties. Gemeente Oude IJsselstreek vraagt op de website om begrip en medewerking om één en ander zo soepel mogelijk te laten verlopen.