Arthur ter Voert. Foto: Guido Pelgrim
Arthur ter Voert. Foto: Guido Pelgrim Foto: Guido Pelgrim

Lekker, lekker in The Voice

Arthur ter Voert vrijdagavond in blind auditions

Door Walter Hobelman

OUDE IJSSELSTREEK - Het ziet er allemaal zo vanzelfsprekend uit op TV. Je loopt als ambitieuze zanger(es) met een koffertje vol kleren naar de studio waar The Voice of Holland wordt opgenomen. Je maakt een praatje met Martijn Krabbé of Wendy van Dijk, stelt even wat vrienden aan hen voor en daarna loop je het podium op en zingt de sterren van de hemel.

Dinxperloër Arthur ter Voert, van origine uit Megchelen, weet dat het zo niet werkt in de praktijk. "Voordat je geselecteerd bent om in de blind auditions mee te mogen doen is er al behoorlijk veel gebeurd. Daar gaan twee of drie voorrondes aan vooraf, want het aantal aanmeldingen voor dit programma is enorm. En uiteindelijk kunnen er maar ongeveer 90 personen door naar de blind auditions."
Aanstaande vrijdagavond, 16 oktober, is Arthur te zien in het populaire programma The Voice of Holland, dat om 2030 uur begint. Als ex-zanger en toetsenist van feestband Hike is hij wel het één en ander gewend, maar deelname aan The Voice was voor hem toch wel weer een nieuwe ervaring. "Met een gezonde spanning ben ik aan het avontuur begonnen. Het feit dat ik al jaren op talloze podia heb gestaan is zeker een voordeel, maar dit was toch ook wel weer iets heel anders. Uiteindelijk wordt je wel beoordeeld op wat je doet, maar ik heb ook genoten van het feit dat ik mezelf mocht laten horen."
De deelname aan The Voice vraagt veel van de deelnemers. "Er zit zóveel tijd tussen de opnames (die zijn in augustus al begonnen, red.) en de dag van uitzending, dat het gewoon erg moeilijk is om niet uit de school te klappen. Maar het lukt me nog steeds om mijn mond te houden." Arthur heeft een eigen media bedrijf en heeft tijdens de opnamedagen zijn ogen goed de kost gegeven. "Dat was een mooie extra bonus. In de deelname aan The Voice komen mijn media ervaring en mijn zangtalent samen. Het is geweldig om te zien hoe zo'n show wordt opgebouwd en tot in detail wordt voorbereid. Ik heb daar wel het één en ander van opgepikt", aldus Arthur.
Arthur ter Voert ziet de deelname aan The Voice als een soort keerpunt in zijn leven. Eind 2014 stopte hij vrij rigoureus als zanger bij Hike en er brak een periode van bezinning aan. "Ik had teveel van mezelf gevergd. Mijn werk als cameraman/ mediaproducent en de optredens met Hike zorgde voor een hele volle agenda, waarbij ik mezelf zo af en toe voorbij liep." Na een paar maanden 'rust' begon het echter toch weer te kriebelen bij Arthur. "Ik voel dat het weer goed gaat. Ik heb een beter balans gevonden om al mijn werkzaamheden te doen en de deelname aan The Voice paste goed in de plannen die ik heb."
Naast het avontuur bij The Voice of Holland heeft Arthur samen met gitarist Roel Geerts onlangs een nieuw duo gevormd met de naam Xplain! "Vanaf 1 oktober zijn we officieel begonnen en de agenda loopt al lekker vol", aldus ter Voert. "Met Xplain! combineren we onze muzikale kwaliteiten met een goed verzorgde technische show waarbij het hele plaatje klopt. We zijn maar met ons tweeën, dus dat scheelt in de kosten en in de ruimte die we nodig hebben", lacht Arthur.
"Een avond Xplain! staat voor feest, goede muziek en volop entertainment. Xplain! is een tweemansband die bestaat uit ervaren musici met 100% live zang en spel. We richten ons op zowel besloten als openbare feesten en gelegenheden. Een bedrijfsfeest, personeelsfeest, bruiloft, kermis, feesttent of (grand)café... ons repertoire is zeer uitgebreid en wordt gebracht met flair, show en humor! Xplain is binnenkort onder andere te zien in café De Kruup in Lichtenvoorde (25-10) en Café Tiemessen in Etten (31-10).
Meer info over dit nieuwe duo op www.xplainmusic.nl.