Jubilate viert 70ste verjaardag. Foto: PR
Jubilate viert 70ste verjaardag. Foto: PR Foto: Foto: PR

Concert 70-jarig Jubilate

Sinderen - Het Christelijk Gemengd Koor Jubilate bestaat 70 jaar. Vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht als Evangelisatie koor van de Keurhorsterkerk in Sinderen.

Hendrik Tuenter, organist aan de Keurhorsterkerk, heeft de eerste aanzet tot oprichting gegeven. Op 7 november 1945 was de oprichtingsvergadering. Ook werd er een voorlopig bestuur gekozen. Op zaterdag 24 november 1945 was de eerste oefenavond in het bijgebouw van de kerk. Er werden wat liederen gezocht uit de bundels Johannes de Heer en uit Woensel Kooy om te oefenen. Ter ondersteuning werd een harmonium geleend bij koster Hiddink die naast de kerk woonde.

In 1947 is er een namenlijst met 41 namen waarvan een groot aantal nog geen 20 jaar is,het was dus een echt jongerenkoor.In 1970 werd Jubilate een zelfstandig koor en sloot zich aan bij de KCZB. Het koor staat nu onderleiding van Gerrit te Lindert.
Op zaterdagavond 7 november, dus precies 70 jaar later, wordt er een jubileumconcert gegeven in de Keurhorsterkerk aan de Sinderenseweg in Sinderen om 20.00 uur, waarvoor belangstellenden hartelijk worden uitgenodigd.
Op deze avond wordt een zeer gevarieerd programma aangeboden; liederen uit verschillende perioden. Daarbij worden beelden getoond op de beamer en van commentaar voorzien. Je krijgt daardoor een mooi beeld van de activiteiten en veranderingen in de afgelopen 70 jaar. Afgesloten wordt met muziek van Jacob de Haan en Johan Bredewout. Met medewerking van Bert Vinke, orgel; Emma Heijink, piano; Lisette Brandenburg, fluit.
De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang.