Prins Marcel de 2e en hofhouding 2015. Foto: PR
Prins Marcel de 2e en hofhouding 2015. Foto: PR Foto: Foto: PR

Iseldonk start nieuw carnavalsseizoen

ULFT - Stichting Iseldonk, het overkoepelende orgaan van het Ulftse carnaval, opent op zondag 8 november het nieuwe carnavalsseizoen 2015-2016 met de traditionele 11e van de 11e viering in de popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Het oude carnavalsjaar 2014-2015 is door Stichting Iseldonk in september afgesloten met het jaarlijkse Prinsentreffen Oude IJsselstreek. Daarna start de carnavalstijd traditiegetrouw op de 11e van de 11e. Hiermee begint voor veel carnavalsverenigingen het nieuwe carnavalsseizoen. Tijdens deze Iseldonkse 11e van de 11e viering zal de abdicatie van Stadsprins Marcel de 2e en Jeugdprinses Lisa 1e plaatsvinden en verrichten zij hun laatste officiƫle handelingen.
Precies om 11 over 11 wordt er gestart met het bekendmaken van de nieuwe carnavalsleuzen voor het carnavalsseizoen 2015-2016. Naast de officiƫle carnavalshandelingen wordt er een gevarieerd programma aangeboden. Er zijn diverse optredens waaronder de Iseldonkse dansgarde en een carnavalesk gastoptreden. Het Ulftse Dweilorkest Over de Rooie levert een muzikale bijdrage leveren. Deze carnavalsochtend wordt omstreeks 14.00 uur feestelijk afgesloten. Alle carnavalsverenigingen binnen de gemeentegrenzen zijn voor deze ochtend uitgenodigd. Ook alle inwoners van Ulft en omstreken en carnavalsvrienden zijn welkom om deze 11e van de 11e viering bij te wonen. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. In verband met het programma verzoeken om 10.45 uur aanwezig te zijn. De Pronkzittingen van Stichting Iseldonk zullen plaatsvinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 januari 2016. Op die avonden worden de nieuwe Stadprins en Jeugdprins(es) 2015-2016 bekend gemaakt.Tijdens deze avonden verwijzen diverse optredens en buutreedners op hilarische wijze naar de dagelijkse en politieke aangelegenheden binnen de gemeentegrenzen. Hiervoor zijn binnenkort kaarten te reserveren.


www.iseldonk.com