Guus en Petra Böhmer. Foto: Reinier Kroesen
Guus en Petra Böhmer. Foto: Reinier Kroesen Foto: Reinier Kroesen

Böhmer Schoenen en reparatie floreert in Terborg

TERBORG – Ruim driekwart eeuw was Böhmer Schoenen en Reparaties gevestigd in het hart van Silvolde. Tot 2011, toen Guus en Petra Böhmer met het oog op de toekomst besloten te verhuizen. In augustus dat jaar werd de nieuwe schoenenwinkel met reparatieafdeling in de Hoofdstraat geopend. Zoals de klanten van oudsher gewend waren is het schoenherstellingswerk nog altijd een belangrijke pijler van het bedrijf. De modern ingerichte winkelruimte herbergt behalve een uitgebreide collectie heren-, dames- en kinderschoenmode in het populaire prijssegment een assortiment tassen, riemen, horloges en sieraden.

Door Reinier Kroesen

Petra Böhmer over de familiegeschiedenis: "De opa en oma van mijn man Guus begonnen ruim tachtig jaar geleden een schoenmakerij aan de Prins Bernhardstraat in Silvolde. Geleidelijk aan startten ze daar ook met de verkoop van schoenen. De zaak van zijn grootouders, en later ook zijn ouders genoot een alsmaar grotere bekendheid in de verre omtrek, niet in het minst door het ambachtelijke reparatiewerk dat je daar kon laten doen. Wij namen als derde generatie Böhmer de familiezaak in 2005 over.

Zes jaar geleden vroegen we ons af, of het haalbaar zou zijn de winkel ergens anders voort te zetten. Er werden mooie nieuwe panden gebouwd in de Hoofdstraat van Terborg en planontwikkelaars zochten daarvoor naar ondernemers.
Wij moesten daar een afweging in maken, maar besloten uiteindelijk dat we door te verhuizen ons bereik en daarmee de klantenkring konden uitbreiden." Petra en Guus maakten toen de overstap naar die nieuwe locatie, in feite maar op een steenworp afstand van Silvolde. Een goede zet, zo bleek niet veel later.

Floris van Bommel
Behalve de beide eigenaars werken er nog drie vakkundig geschoolde parttimers bij Böhmer Schoenen. Het reparatiewerk wordt verricht in het atelier, rechtsachter in de zaak. Guus, professioneel hersteller en lid van het Schoenmakersgilde is daar vijf dagen in de week te vinden.
Ook voor reparaties van riemen, tassen en rijlaarzen kan men er terecht. "Sinds enige tijd hebben we de Floris van Bommel schoenen in ons assortiment. Dankzij de certificering kunnen we de originele zolen en hakken zetten onder dit prestigieuze Brabantse schoenmerk."

Rondneuzen
Petra over het assortiment: "We verkopen zowel comfortschoenen, met een uitneembaar voetbed als modieuze schoenen en bezoeken veel en vaak vakbeurzen om op de hoogte te blijven van de huidige modetrends. Ons aanbod bestaat uit zowel dames- heren- als kinderschoenen. Het aanmeten van een paar goede schoenen voor kinderen kost vaak wat meer tijd en geduld dan bij volwassenen.
Maar, wij blijven het heel graag doen! Het is leuk werken met kinderen, we zijn niet voor niets een familiezaak. Böhmer Schoenen is een zaak waar we meedenken en je graag adviseren."


Hoofdstraat 33a, Terborg
www.bohmerschoenen.nl