Plezier was een van de criteria tijdens de battle. Foto: PR
Plezier was een van de criteria tijdens de battle. Foto: PR Foto: Foto: PR

DanceBattle om felbegeerde beker

ULFT - In de DRU Fabriek in Ulft vond vrijdag 23 oktober de DanceBattle Oost Gelderland plaats, georganiseerd door Kinderopvang Humanitas in samenwerking met DansJeFit. Maar liefst 61 kinderen streden in vijf dansgroepen om de felbegeerde wisselbeker.

Wethouder Peter van der Wardt, dansdocente Lydia en de tweekoppige jury Lillian en Mirthe van kinderopvang Humanitas hadden de lastige taak om de dansgroepen te beoordelen op dansplezier/uitstraling, dansoutfits en uitvoering van de dans. Om 13.00 uur liep de Rabobankzaal van de DRU bomvol met ouders en familieleden van de dansers, die allemaal het eindresultaat wilden zien.
De spanning in de zaal was merkbaar en uiteindelijk rolden er drie finalisten uit: Buitenschoolse Opvang de Wensboom, Buitenschoolse opvang de Donderstralen en Buitenschoolse opvang Bij de Pinken. In de finaleronde mocht niet alleen de jury stemmen, maar mocht het publiek ook meestemmen. Deze gezamenlijke punten maakte dat Buitenschoolse Opvang de Wensboom met de wisselbeker DanceBattle Oost Gelderland 2015 naar huis is gegaan.
De DanceBattle is gekoppeld aan Serious Request, aan alle bezoekers is gevraagd om een vrijwillige bijdrage te doneren. Voor Serious Reques is een bedrag van 210,70 euro opgehaald.