Rietha Hengeveld van de Keerkring met vertegenwoordigers van de 9 goede doelen. Foto: PR
Rietha Hengeveld van de Keerkring met vertegenwoordigers van de 9 goede doelen. Foto: PR Foto: Foto: PR

Keerkring keert negen cheques uit

VARSSEVELD - Stichting Dak (De Andere Kant) heeft vrijdag 16 oktober negen cheques uitgereikt met een totaalbedrag van 7.000 euro aan doelen die zij een warm hart toedraagt.

Rietha Hengeveld van kringloopwinkel de Keerkring in Varsseveld overhandigde, in aanwezigheid van veel vrijwilligers, de cheques aan de vertegenwoordigers van drie stichtingen die in het buitenland actief zijn Chale (onderwijsprogramma in Ethiopië voor kinderen zonder ouders of familie die dat kunnen betalen), Rajaundha Children School (school in India voor kansarme kinderen) en Joni (project in Ethiopië om mensen met een beperking te integreren in hun samenleving).

Ook regionale begunstigers zoals de VPTZ Zuid-West Achterhoek (vrijwilligers die stervenden en hun naasten begeleiden in de laatste levensfase), de regionale Voedselbank Oost Achterhoek (voedselpakketten voor huishoudens, die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen), het Interkerkelijk Solidariteitsfonds (directe of indirecte financiële hulp voor mensen in nood in gemeente Oude IJsselstreek) en het IKA (vakantieweken voor mensen die zonder zorg niet op vakantie kunnen) ontvingen cheques voor hun activiteiten evenals de Zonnebloem (vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap) en het Spot Theater (theater voorstelling over kasteel Sinderen samen met de Sinderense fietspaden).

Stichting DAK ondersteunt projecten en organisaties met een diaconaal - maatschappelijk doel. Een derde deel van de verkoopopbrengsten van kringloopwinkel De Keerkring in Varsseveld wordt hieraan besteed. Verder moet er een link zijn met Varsseveld, Heelweg, Westendorp of Sinderen doordat inwoners hiervan als medewerker, vrijwilliger, bestuurder, ambassadeur etc. aan de organisatie of het project verbonden zijn.