Ondernemers uit de maak-industrie in ICER. Foto: Walter Hobelman
Ondernemers uit de maak-industrie in ICER. Foto: Walter Hobelman Foto: Foto: Walter Hobelman

'Software wordt het nieuwe goud'

Maak-industrie staat voor grote veranderingen

Door Walter Hobelman

ULFT - Ruim 150 ondernemers uit de 'maak-industrie' waren maandag bijeen in het ICER in Ulft. De bijeenkomst was georganiseerd door het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT) en stond in het teken van 'smart industry'. Door nieuwe productietechnologieën en het toepassen van ICT in deze processen verandert de industrie radicaal. Ontwerpen, fabriceren en distribueren ziet er binnenkort niet meer hetzelfde uit.

In de achterhoek is een groot aantal bedrijven actief die al behoorlijke stappen hebben gezet in 'industrie 4.0', zoals smart industry ook wel wordt omschreven. Andere bedrijven zijn nog op zoek naar de toepasbaarheid binnen het eigen bedrijf. Naast een aantal presentaties was er volop gelegenheid om tijdens een 'tafel ronde' kennis te delen en te verzamelen over smart industry. Een mooie kans om 'zoekers' en 'ervaringsdeskundigen' met elkaar te verbinden. De bijeenkomst was daarom een uitstekende mogelijkheid om meer over deze ontwikkelingen te leren en in contact te komen met collega-ondernemers.

In de editie van de Gelderse Post van volgende week wordt wat dieper ingegaan op smart industry en de voortrekkersrol die de Achterhoekse maak-industrie hierin vervult.